Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Καιρός: Ώρα για πουλόβερ - Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Αίθριος με λίγο περισσότερο κρύο από την Παρασκευή θα είναι σήμερα ο καιρός. Επιστρατεύστε γάντια και πουλόβερ. Κρύα και η Κυριακή χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
kairos-wra-gia-poulober---nea-ptwsi-tis-thermokrasias
Γενικά αίθριος καιρός θα είναι σήμερα ο καιρός με πιθανότητα βροχών μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Αττική
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν μόνο στα βόρεια και τα ανατολικά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριο καιρό θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 εώς 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο στα νότια θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία ωστόσο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Δεν αποκλείεται μάλιστα κατά τόπους να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια το θερμόμετρο θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή: ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger