Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι ψαράδες πήγαν, τα ψάρια… όχι


*«Βάλαμε ό,τι δόλωμα είχαμε, ο καιρός ήταν σύμμαχος, αλλά τα ψάρια δεν ήρθαν» έλεγαν στην «Ε» οι ψαράδες *32 καλαμάδες απ’ όλη την Ελλάδα δεν έβγαλαν παρά λίγα γραμμάρια μετά από 9 ώρες συνεχόμενου ψαρέματος



Του Κ. Γκιάστα
Τα καλάμια ήταν πανέτοιμα, η παραλία άδεια, τα δολώματα αμέτρητα και ποικίλα, οι ψαράδες αρκετοί (32 στο σύνολο) και απ’ όλη την Ελλάδα ενώ οι διαθέσιμες ώρες κάτι παραπάνω από πολλές. Όμως τελικά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαρέματος που διεξήχθη στα Μεσάγγαλα πριν από μερικές ημέρες, δεν πήγε το σημαντικότερο που ήταν τα… ψάρια.
Από την ελάχιστη ως και μηδενική ψαριά χαρακτηρίστηκε ο διαγωνισμός που διοργάνωσε ο ΣΕΑΚΟ (Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου) με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Νάτση να σημειώνει χαριτολογώντας στην «Ε»: «Δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε αυτό που συνέβη την ημέρα. Ο καιρός ήταν σύμμαχος και τα δολώματα αμέτρητα. Εμείς περιμέναμε αλλά τα ψάρια δεν ήρθαν…».
Συνολικά 32 ήταν οι συμμετέχοντες από τη Λάρισα, την Έδεσα, τη Βέροια, την Κατερίνη και τα Τρίκαλα, ενώ τα βλέμματα μαγνήτισε ένας 13χρονος ψαράς, ο Αθανάσιος Τερλιμπάκος, που βραβεύτηκε κι όλας από τον ΣΕΑΚΟ για τη συμμετοχή του.
Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι του συλλόγου έμειναν ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον που υπήρχε για τον διαγωνισμό παρά μάλιστα τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν εκείνο το πρωινό. Μάλιστα ανακοινώθηκε πως θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και ενέργειες για την αναβάθμιση της ενασχόλησης με το ψάρεμα. Πιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως θα διοργανωθεί ένα σεμινάριο επιμόρφωσης πάνω στα νέα δεδομένα και στα νέα υλικά από διάφορες εταιρίες. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι θα υπάρξει και μια εθελοντική αιμοδοσία.
«Ο ΣΕΑΚΟ θα προσπαθεί συνεχώς να δίνει μια κοινωνική διάσταση σε ό,τι κάνει και να προσπαθεί να φέρει νέο κόσμο κοντά στη θάλασσα. Εμείς μπορεί να μην πιάσαμε ψάρια αλλά είχαμε κοντά μας ανθρώπους που μας στήριξαν όπως οι κ. Κουτσουνάκης, Παράξενος, Τοξότης, Αντωνόπουλος από τον Πλαταμώνα, Καλαϊτζής και Μεϊμάρης από τη Θεσσαλονίκη και αποδεικνύουν πως δεν είμαστε μόνοι» τόνισε ο κ. Νάτσης και συνέχισε: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο το ψάρεμα αλλά να αξιοποιηθεί όλη η περιοχή των Μεσαγγάλων. Θέλουμε να ικανοποιηθεί ένα από τα κυριότερα αιτήματά μας που είναι το λιμανάκι στην περιοχή έτσι ώστε να ανέβει και τουριστικά.
Δεν μπορεί να παραμένουν τα Μεσάγγαλα πάντα ο φτωχός συγγενής των παραλίων. Θέλουμε έργα υποδομής για να δει αυτός ο τόπος μια καλύτερη μέρα.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο κ. Κολλάτο να συνδράμουμε όσο μπορούμε στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger