Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου για συντονισμό και δράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς



Κάτω  τα  ξερά  σας  από  τα  σπίτια  μας.
Κάλεσμα για  τη  δημιουργία  κίνησης-συντονισμού  κατά  των  Πλειστηριασμών

Η εποχή μας σημαδεύεται από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση που φαίνεται να ήρθε για να μείνει για τον κόσμο του μόχθου. Δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα, νέα φτώχεια και πάνω στη ήδη υπάρχουσα, καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και αναδεικνύεται από την κυρίαρχη πολιτική σαν κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στη χώρα μας και όχι μόνο, ενισχύεται και από τη θηλιά ενός χρέους, που αν και δεν ανήκει στο λαό, φορτώνουν την αποπληρωμή του στους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, μετατρέποντας το παράλληλα στο κύριο επιχείρημα διάλυσης όλων των κοινωνικών αγαθών. Την ίδια στιγμή ο λαός φορτώνεται και τα 250δις με τα οποία επιδοτήθηκαν οι τράπεζες τα τελευταία χρόνια για να καλύψουν τη «χασούρα» τους. Ουσιαστικά κυβερνήσεις, ΕΕ, ΔΝΤ και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο απαιτούν να διπλοπληρωθούν οι τράπεζες, πρώτα με τα 250δις από το κράτος σε μορφή χρέους για το ίδιο και και έπειτα, αφού «ξελασπώσουν» να πάρουν και τα χρωστούμενα από το λαό.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ακίνητη λαϊκή περιουσία που αποτελεί προϊόν της εργασίας και των κόπων δύο και τριών γενεών των εργαζόμενων της χώρας μας. Σε αυτό το έδαφος, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί γίνονται μια πραγματικότητα που αναζητά άμεσα μια απάντηση από το κίνημα για να μπλοκαριστεί εν τέλει αυτή η πολιτική. Οι φόροι ΕΕΤΥΔΕ και ΕΝΦΙΑ καθώς και η βαριά φορολόγηση του εισοδήματος, επιδεινώνει την κατάσταση και για εκείνους που δεν έχουν δάνεια, αλλά βρίσκονται να χρωστούν στην εφορία με κίνδυνο να βρεθούν και οι ίδιοι στη λίστα των πλειστηριασμών. Οι μειώσεις των μισθών που ξεπερνάν το 40% σε σχέση με τους μισθούς του 2008, η ανεργία που ξεπερνά το 40%, αλλά και η φτωχοποίηση μιας σειράς μικρών επαγγελματιών δημιουργούν το έδαφος ώστε η επέλαση των τραπεζών να «βάλει χέρι» και στη λαϊκή κατοικία
Στο παλιό καθεστώς των πλειστηριασμών που ισχύει ως σήμερα, έρχονται νέα δεδομένα. Δημιουργείται νέο νομικό πλαίσιο για πλειστηριασμούς «φαστ                                                           τρακ»  με  διαδικασίες  «εξπρές»,  που  θ  ακολουθούν  άλλες  διαδικασίες  επίσης  «φαστ  τρακ», δικαστικές  κι  εξώδικες,  με  το  οποίο  θα  χαθεί  η  περιουσία  του  ελληνικού  λαού  εν  ριπή οφθαλμού.  Μετά  και  τις  λαϊκές  αντιστάσεις  που  αναπτύχθηκαν  ενάντια  στους                                                                           πλειστηριασμούς  και  προκειμένου  να  εξουδετερωθεί  η  δυνατότητα  παρέμβασης  του  λαϊκού παράγοντα,  η  κυβέρνηση  σχεδιάζει  να  καταθέσει  νομοσχέδιο  για  την  ηλεκτρονική                                                                     διενέργεια  των  πλειστηριασμών. Συνεπώς έχουμε μπροστά μας, ένα οργανωμένο σχέδιο καταλήστευσης της λαϊκής ακίνητης περιουσίας προς όφελος των τραπεζών. Σε αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως με τη θέσπιση του εποπτικού μηχανισμού για όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα (SSM), η κεντρική τραπεζική πολιτική καθορίζεται και ελέγχεται ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (η γνωστή ΕΚΤ που αποτελεί έναν από τους τρείς της τρόικα….), μια διαδικασία που θεσμοθετήθηκε ως τοποτηρητής των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως η ιστορία των πλειστηριασμών αφορά μόνο τους οφειλέτες. Η λογική αυτή φαίνεται να μην ισχύει, καθώς μέχρι στιγμής τα «FUNDS» για  ν'  αρχίσουν  να  εκδηλώνουν ενδιαφέρον  περιμένουν  την  αναπροσαρμογή  προς  τα  κάτω  των  αντικειμενικών  αξιών  των ακινήτων,  σε  συνδυασμό  και  με  τις  αλλαγές  που  μεθοδεύονται  από  την  κυβέρνηση  στο θεσμικό  πλαίσιο,  με  αποτέλεσμα  περιουσίες  να  χαθούν  σε  εξευτελιστικές  τιμές. Περαιτέρω  αποτέλεσμα  θα  είναι  η  απαξίωση  όλων  των  ακινήτων  συνολικά  και  όχι  μόνο των πλειστηριαζομένων.
Αυτή τη στιγμή, απαιτείται το κίνημα των εργαζομένων να ιεραρχήσει ψηλά το ζήτημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών με στόχο το μπλοκάρισμά τους, την ανάδειξη των υπευθύνων αυτής της κανιβαλικής μεθόδευσης, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Η λύση που πρέπει να δοθεί εν τέλει είναι πολιτική από τον οργανωμένο λαό και πρέπει για να είναι αποτελεσματική να στοχεύσει στον πυρήνα του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ωριμάσει και μέσα από ένα κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ειρηνοδικείο, έτσι  ώστε μέσα από την πάλη να συντελείται και η απαραίτητη προετοιμασία για την αναβαθμισμένη μάχη που θα δοθεί και με το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε ενιαία δράση κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, συλλόγους και φορείς που εμπλέκονται άμεσα με το θέμα των πλειστηριασμών (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τραπεζουπάλληλοι, εφοριακοί κ.τ.λ.) και κυρίως όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους. Ενάντια στις τράπεζες και στην πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, καθώς και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δε θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια μας, αλλά μέσα από αυτή τη μάχη θα παλέψουμε να ξαναπάρουμε πίσω και την κλεμμένη μας ζωή. Όλοι μαζί να ξεπεράσουμε το πάγωμα και την αμηχανία μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, να ξεπεράσουμε τους ενδοιασμούς , να μιλήσουμε για όλα αυτά που μας ξηλώνουν τη ζωή μας και να γίνουμε οι ίδιοι η δύναμη της ανατροπής.

Διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24/11 στις 18:00 στο ξενοδοχείο «Ξενία» στην  εκδήλωση της  Eurobank με  θέμα:  «Η  Στεγαστική  Πίστη  ως  μοχλός  ανάπτυξης  της  Κτηματαγοράς  στο  σύγχρονο  οικονομικό  περιβάλλον»

Καλούμε σε νέα σύσκεψη για το συντονισμό και τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 26/11 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου στην Μεταμορφώσεως 19.



Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger