Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ



 Μ.Χρυσοβελώνη: Μετά τις προμήθειες παραπέμπονται οι βασικοί εμβολιασμοί των ανασφάλιστων παιδιών

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε αναπάντητη ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την κυβερνητική τρομολαγνεία σε σχέση με τον ιο Έμπολα και την απουσία προγραμμάτων εμβολιασμού παιδιών για συνηθισμένες αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες ασθένειες.
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για τα θέματα αρμοδιότητας του, περιοριζόμενος στην ανάγνωση εγγράφων άλλων υπουργείων! Σε σχέση με το υπουργείο Υγείας επίσης απέφυγε να υπερασπιστεί τις πρόσφατες τρομολαγνικές ανακοινώσεις της προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ για δήθεν «αναπόφευκτη εισαγωγή κρούσματος Έμπολα» στην χώρα μας!
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Τουλάχιστον σήμερα μάθαμε από τον κ. Βορίδη γιατί δεν γίνονται εμβολιασμοί για πραγματικές μεταδοτικές ασθένειες που υπάρχουν στη χώρα αλλά αντιθέτως το υπουργείο Υγείας ασχολείται τόσο πολύ με την εικαζόμενη απειλή του Έμπολα!
Ο λόγος είναι ότι επί τόσους μήνες δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί προμήθειας παιδικών εμβολίων για τα πιο συνηθισμένα νοσήματα.
Κι όλα αυτά την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν συνεχώς για τον κίνδυνο επανεμφάνισης στην Ελλάδα μεταδοτικών ασθενειών που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την τεχνητή μετατόπιση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας σε φοβικά, προκατασκευασμένα σενάρια. Ζητούμε ξανά από το υπουργείο Υγείας να εστιάσει άμεσα στο τεράστιο και υπαρκτό πρόβλημα των χιλιάδων ανασφάλιστων παιδιών για τα οποία δεν διατίθενται τα πλέον βασικά εμβόλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger