Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η Μ. Χρυσοβελώνη για τις υποθέσεις αιφνίδιου πλουτισμού



Η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του νσχ του Υπ. Οικονομικών «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις», κάνοντας ειδική αναφορά στις υποθέσεις αιφνίδιου πλουτισμού φυσικών προσώπων. Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας:
«Θα μιλήσω σήμερα ειδικά για τον αιφνίδιο πλουτισμό φυσικών προσώπων. Βεβαίως θα μπορούσαν να γίνουν γενικεύσεις και προς την κατεύθυνση ορισμένων εταιριών που όντως θησαύρισαν στα χρόνια της κρίσης. Υπάρχουν αρκετές υποθέσεις αιφνίδιου πλουτισμού τις οποίες όπως ξέρετε τις ερευνά υποχρεωτικά η Εφορία. Θα μείνω λίγο σ’αυτές αν και τα έχω ξαναπεί πολλές φορές εδώ σ’αυτήν την αίθουσα χωρίς αποτέλεσμα.
Το λέω με μεγάλη απογοήτευση καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός ο κ. Μαυραγάνης έχει γίνει αποδεκτής πολλών ερωτήσεων μου –και επίκαιρων κατά το παρελθόν- χωρίς όμως ποτέ να δώσει διαφωτιστικά στοιχεία στη Βουλή. Μιλώ για τον φορολογικό έλεγχο της λίστας των 1.600 υποθέσεων αιφνίδιου πλουτισμού που εντοπίστηκαν εδώ και 3,5 χρόνια αλλά λίγα πράγματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να ξεκαθαρίσουν. Το ζήτημα με την περίφημη λίστα αιφνίδιου πλουτισμού είναι γνωστό στους παροικούντες τη Καραγιώργη Σερβίας. Άλλωστε πριν λίγους μήνες υπήρξε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Καθημερινής που κατήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξαφάνισε την λίστα των προσώπων που έπρεπε να ελεγχθούν! Λυπάμαι που το λέω αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από το υπουργείο σας μια πειστική διάψευση του πρωτοσέλιδου αυτού. Το αντίθετο μάλιστα!
Όπως γνωρίζετε κ. υπουργέ η περίφημη λίστα αιφνίδιου πλουτισμού αφορά μια συρραφή επιμέρους καταλόγων ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων από όλη την Ελλάδα που ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αποκάλεσε «νέα λίστα Lagarde» λόγω της απόκρυψης του οικονομικού αντικειμένου τους. Τίθενται επομένως δυο ζητήματα. Το ένα είναι ποια ήταν μέχρι τώρα τα όποια έσοδα για το δημόσιο ταμείο από τυχόν ελέγχους υποθέσεων αιφνίδιου πλουτισμού. Και το 2ο είναι πότε θα ολοκληρωθούν επιτέλους οι υπόλοιποι έλεγχοι.
Εσείς κύριε υπουργέ μπορεί να μου πείτε ξανά: «είναι ένα εσωτερικό θέμα του υπουργείου Οικονομικών και το εξετάζουμε». Εδώ και καιρό το εσωτερικό μας θέμα έχει μετατραπεί σε εξωτερικό θέμα δίνοντας την ευκαιρία μέχρι και στον κ. Ράϊχενμπαχ να σας κάνει συστάσεις επειδή μέσα σε 2,5 χρόνια ελέγξατε μόλις 70 (!) φορολογικές υποθέσεις από την λίστα 1700 περιπτώσεων αιφνίδιου πλουτισμού.

Και το ερώτημα πλέον κ. υπουργέ είναι το εξής: ισχύουν τα καταγγελλόμενα ότι μέσα στη λίστα αυτή υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα; Είναι μήπως αυτός ο λόγος για τον οποίο σας εγκάλεσε ο κ. Ράϊχενμπαχ σε σχέση με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην διερεύνηση των υποθέσεων αυτών; Κι αν ναι, πότε θα σταματήσει αυτή η παρωδία φορολογικού ελέγχου των υποθέσεων αιφνίδιου πλουτισμού;

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  κ. υπουργέ θα επανέλθουμε στις υποθέσεις αιφνίδιου πλουτισμού και στην εξαφανισμένη -σύμφωνα με την Καθημερινή- λίστα. Αυτό είναι σίγουρο. Από τη στιγμή που φέρεται να υπάρχει συστηματική εμπλοκή πολιτικών προσώπων οφείλουμε όλοι μας στον Ελληνικό λαό να πούμε την αλήθεια. Την ώρα που ο λαός χειμάζεται και λεηλατείται, πως βρέθηκαν λίγοι έστω πολιτικοί να πλουτίζουν ξαφνικά; Υπενθυμίζω πως σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ανάμεσα στα ονόματα βρίσκονται ένας πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές, δημοσιογράφοι, εφοπλιστές, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουμε να ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τις υποθέσεις αιφνίδιου πλουτισμού φυσικών προσώπων και όχι μόνο. Γιατί η ατιμωρησία, ιδιαίτερα όταν αφορά και εγκληματικές δραστηριότητες όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν είναι σύμπτωμα πρώιμου Alzheimer. Είναι εκδήλωση μιας πολύ βαθιάς πολιτικής παθογένειας που ο Ελληνικός λαός δεν αποδέχεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger