Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 5ΕΤΙΑΣ ??
Προειδοποιούν τα πιο πολλά μοντέλα πρόγνωσης καιρού, για πυκνά χιόνια και πολικό ψύχος στη μισή Ευρώπη, κυρίως προς τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας.

Τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δείχνουν σφοδρές χιονοπτώσεις και τσουχτερό ψύχος το οποίο θα κατέβει από τη Σιβηρία προς τη κεντρική και ανατολική Ευρώπη, μετά τις 5-6 Δεκεμβρίου. Μάλιστα φαίνονται πολλά χιόνια, ίσως τα πιο πυκνά των τελευταίων 5 ετών ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας με περίεργες καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά φαίνεται ο Αζορικός αντικυκλώνας να ανεβαίνει ως τη Σκανδιναβία και να εκτοπίζει ή μάλλον καλύτερα να εγκλωβίζει το ψύχος από τη Σιβηρία, στη κεντρική και κυρίως την ανατολική Ευρώπη. Αντίθετα, ο αντικυκλώνας αυτός, θα φέρει θερμές αέριες μάζες στη δυτική και βόρεια Ευρώπη.

Συνήθως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιοι, τα χιόνια σε Ελλάδα, Τουρκία και γενικότερα στα Βαλκάνια είναι ιδιαίτερα πυκνά και σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, παρατηρούνται ακόμα και ιστορικοί χιονιάδες όπως αυτοί του 1988 και του 2001 στη Θεσσαλονίκη και του 2004 και 2008 στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου