Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

20 πλωτές πολιτείες στις Σποράδες

20 πλωτές πολιτείες στις ΣποράδεςΠάνω από 3.000 επισκέπτες με υψηλό βαλάντιο επισκέφθηκαν Σκιάθο και Σκόπελο
Ικανοποιητικά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με τον τουρισμό κρουαζιέρας στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η Σκιάθος και η Σκόπελος «φιλοξένησαν» 20 συνολικά κρουαζιερόπλοια την περσινή σεζόν, τα οποία μεταφράζονται σε 3.000 περίπου επισκέπτες από διάφορες χώρες του κόσμου.
Στο μεταξύ, εκδηλώνεται ανάλογο ενδιαφέρον και για τη φετινή σεζόν, ενώ ήδη σημειώνονται οι πρώτες κρατήσεις, στα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τουρισμός κρουαζιέρας και στο πλαίσιο αυτό οι ιθύνοντες των νησιών καταβάλλουν προσπάθειες για την αύξηση του συνολικού αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν τις Βόρειες Σποράδες στη διάρκεια της σεζόν.
Μέχρι στιγμής έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες αφίξεις, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου το πρόγραμμα. Η περίοδος αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στη Σκιάθο και τη Σκόπελο αρχίζει τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Στη Σκόπελο, ειδικότερα, έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες προγραμματισμένες αφίξεις για την επόμενη σεζόν, ενώ όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος «αναμένονται δύο αφίξεις του «SeaCloud» και μια του «Seadream» μέχρι στιγμής, ενώ θα προστεθούν και άλλες μέχρι το τέλος της χρονιάς».
Η εικόνα είναι ικανοποιητική «αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είχαμε καθόλου κρουαζιερόπλοια κατά το παρελθόν» επισημαίνει ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «θα είχαν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη τα νησιά, αν σημειώνονταν κάθε χρόνο αύξηση των αφίξεων, της τάξης του 25%».
Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η βελτίωση των λιμενικών υποδομών και η δημιουργία σύγχρονης μαρίνας σε κάθε νησί, θα συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση του θαλάσσιου τουρισμού και του τουρισμού κρουαζιέρας. Μέχρι στιγμής τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται τη Σκιάθο και τη Σκόπελο αγκυροβολούν σε μικρή απόσταση από το λιμάνι και οι επιβάτες μεταφέρονται με μικρότερα πλωτά μέσα στη στεριά.
Κατά γενική ομολογία υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης της τουριστικής κίνησης των νησιών και όπως επισημαίνεται από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, η αύξηση των τουριστών είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις διαθέσιμες υποδομές.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger