Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σποράδες Αύξηση 0,10 ευρώ στα τέλη καθαριότητας στην Αλόννησο


Αύξηση 0,10 ευρώ στα τέλη καθαριότητας στην ΑλόννησοΚατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου
Οι αναπροσαρμογές τελών και η αναγκαιότητα πρόσληψης επτά μόνιμων υπαλλήλων, για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου.
Τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν ως έχουν, με μόνη εξαίρεση την αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Αύξηση τελών της τάξης των 0,10 ευρώ στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ψηφίστηκε, συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου. Το οικιακό τιμολόγιο, το οποίο ήταν 0,90 λεπτά, μετά την αύξηση θα είναι 1 ευρώ και το επαγγελματικό, αντίστοιχα, από 1,70 ευρώ, θα αυξηθεί σε 1,80 ευρώ.
Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, υπογράμμισε ότι «εφαρμόζεται η μικρότερη δυνατή αύξηση προκειμένου να είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα και τα έξοδα, όπως ορίζει ο νόμος», για να προσθέσει ότι τα τιμολόγια που ισχύουν, είναι εκ των πραγμάτων χαμηλά.
Η εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, καθώς, όπως υπογραμμίστηκε, ακόμη και τα 10 λεπτά είναι επιπλέον έξοδο για τους καταναλωτές.

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρίκλεια Θεοδώρου, τόνισε από την πλευρά της ότι «δεν είναι εποχή για αυξήσεις. Ακόμη και τα 10 λεπτά είναι επιβάρυνση για τα νοικοκυριά τη στιγμή κατά την οποία πληρώνουμε ήδη αρκετά μέσω της ΔΕΗ». Παράλληλα η κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι είναι άδικο να επιβαρύνονται οικογένειες που κατοικούν σε απομακρυσμένα σημεία του νησιού ή επαγγελματίες με μικρότερα τετραγωνικά, που λειτουργούν την επιχείρησή τους μόνο το καλοκαίρι.
Ομοίως και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Δροσάκης, σημείωσε από την πλευρά του ότι «είναι προτιμότερο να γίνει μείωση εξόδων, παρά να επιβληθεί αύξηση 10% που θα την επιβαρυνθεί όλος ο κόσμος».
Παράλληλα ο Δήμος Αλοννήσου θα υποβάλει αίτημα για πρόσληψη επτά μονίμων υπαλλήλων, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα θα υποβληθεί αίτημα για πρόσληψη ενός Πολιτικού Μηχανικού ΠΕ, ενός Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου ΠΕ για ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας, ενός διοικητικού ΠΕ, ενός ηλεκτρολόγου ΔΕ, ενός χειριστή μηχανημάτων έργου ΔΕ, ενός εργάτη καθαριότητος κι ενός εργάτη νεκροταφείου.

Συζήτηση για το περιφερειακό ιατρείο
Το φλέγον ζήτημα του Περιφερειακού Ιατρείου συζητήθηκε, εξάλλου, προ ημερησίας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ιατρείου με μόνιμο γιατρό υπογραμμίστηκε από όλα τα μέλη του συμβουλίου.
Παράλληλα ο κ. Βαφίνης ενημέρωση το Σώμα για το συγκεκριμένο θέμα και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο.
Ο δήμαρχος Αλοννήσου επεσήμανε παράλληλα ότι μετά την συνάντησή του με τον κ. Γρηγοράκο, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα σταθμίσει τις εξελίξεις και θα λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δροσάκης κατέθεσε μεταξύ άλλων πρόταση για επιδότηση ενοικίου, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, για να έρθουν και να παραμείνουν στο νησί. Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα ότι η Αλόννησος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί της Μαγνησίας, για να προσθέσει ότι όταν αποκόπτεται από τη χερσαία Μαγνησία, κάθε φορά που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μένει ακάλυπτος ο τοπικός πληθυσμός.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger