Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Να ξανανοίξει ο επενδυτικός της φάκελος ζητά η ΑΣΟ Σκοπέλου

«Φρένο» στα σχέδια για την κατασκευή νέου εργοστασίου για λογαριασμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, βάζει η αδυναμία του Συνεταιρισμού να καλύψει την ιδία συμμετοχή που απαιτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», και ως εκ τούτου ζητάει με νέα επιστολή του επανεξέταση των όρων με νέα επιστολή του στο ΥΠΑΑΤ.
Σημειώνεται ότι το έργο ξεκίνησε από το 2010 όταν το πρόγραμμα αυτό δεν είχε ακόμη ανοίξει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Σκοπέλου.Σημειώνεται ότι το έργο ξεκίνησε από το 2010 όταν το πρόγραμμα αυτό δεν είχε ακόμη ανοίξει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Σκοπέλου.
Ο Συνεταιρισμός υπέβαλε στις 2.12.2011 αίτηση ενίσχυσης της επένδυσης στην αρμόδια Υπηρεσία σας, που απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή λόγω «μη τεκμηρίωσης της κάλυψης της απαιτούμενης ιδίας συμμετοχής» όπως απάντησε το Υπουργείο στην υπ΄αρ. 3481/26.10.2012 ερώτησή του κ. Μεϊκόπουλου με την οποία ζητούσε να επανεξεταστούν οι δυνατότητες υπαγωγής του στο πρόγραμμα.

Με την από 25.6.2012 υποβολή ένστασης του Συνεταιρισμού που εξετάσθηκε από την αρμόδια Δευτεροβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Α.Σ.Ο. Σκοπέλου έλαβε προέγκριση, την εκ νέου υποβληθείσα από 29.4.2014 αναφορά του κ. Μεϊκόπουλου σχετικά με το θέμα και εκδόθηκε απόφαση ένταξης υπό τον όρο της αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής.
Η Α.Σ.Ο. Σκοπέλου επανέρχεται με νέα επιστολή, τονίζοντας ότι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία δεν κατάφερε να καλύψει την σχετική αύξηση, καθώς απέτυχε η πώληση καταστήματος ιδιοκτησίας της με πλειοδοτικό διαγωνισμό, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, που θα κάλυπτε μεγάλο μέρος της και θα βοηθούσε τα μέλη της. Επιπλέον αναφέρει ότι, έχοντας ήδη καταβάλλει 160.000 ευρώ για οικοδομικές εργασίες και 70.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου, κατ΄ ουσία έχει ήδη αναλώσει την ιδία συμμετοχή που απαιτείται. Γι αυτό ζητά να εξεταστεί από το Υπουργείο η δυνατότητα επιδότησής της από το Πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της σε όφελος των εργαζόμενων, των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger