Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σποράδες Αξιοποίηση του ιστορικού «Ορφέα»


Αξιοποίηση του ιστορικού «Ορφέα»   Αίτημα εθελοντών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου        
Αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου, ζητώντας την εξ ολοκλήρου παραχώρηση του ιστορικού κινηματοθεάτρου «Ορφέα», προκειμένου να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η παραπάνω διαδικασία.
Το κτίριο του Ορφέα χρησιμοποιείται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ως χώρος πολιτισμού, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτισμού και την φιλοξενία κοινωνικών δράσεων των εθελοντών του νησιού. Στόχος του Δήμου Σκοπέλου είναι η περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη του κτιρίου, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο ιστορικός κινηματογράφος, όπου στεγάζονταν παλαιότερα το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, βρίσκεται στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό του νησιού και αποτελεί πολιτιστικό σήμα κατατεθέν.
Στο μεταξύ, προ ημερησίας συζητήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι εγκρίσεις μελετών έργων που εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης νήσων. Συγκεκριμένα ενοποιήθηκαν οι μελέτες ανάπλασης των παιδικών χαρών Σκοπέλου, Γλώσσας και δημιουργίας ενός πολυχώρου στη Γλώσσα, σύγχρονων προδιαγραφών. Επίσης τροποποιήθηκε η μελέτη πεζοδρόμησης και
ηλεκτροφωτισμού στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου, που είναι επίσης ενταγμένη στο ίδιο πρόγραμμα.
Οπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, Γιώργος Πατσής «δίνουμε μάχη με το χρόνο για να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε και να κατορθώσει η δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τα έργα του ΟΣΑΝ μέχρι το τέλος του 2015».
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger