Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Κοινή αναφορά βουλευτων Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου, Μ. Χρυσοβελώνη και Π. Μουτσινά για ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ογκολόγους



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: Ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ογκολόγους
Οι βουλευτές Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, διαβιβάζουν ως αναφορά την Επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «Υποστηρίζω», στην οποία επισημαίνεται η δεινή θέση των ογκολογικών ασθενών του Νομού Μαγνησίας λόγω υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ογκολόγους.
Δεδομένου ότι τα νέα κρούσματα νεοπλασματικών νόσων έχουν πολλαπλασιαστεί στη Μαγνησία, είναι πρακτικά αδύνατον η αξιοπρεπής και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών να διασφαλιστεί από έναν και μοναδικό ογκολόγο και έναν επικουρικό παθολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Επειδή στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία όπου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των ογκολογικών ασθενών που καταφεύγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας αναγκάζονται να μετακινούνται στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας κλπ., εάν βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα της μετακίνησής τους, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει προσεχτικά τις προτάσεις του Συλλόγου για την επαρκή επάνδρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ογκολόγους.
Επισυνάπτεται η Επιστολή 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2014

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Πάρις Μουτσινάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου