Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ



Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού.
Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, την περηφάνια και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους.
Τιμούμε εκείνους που ηρωικά αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό  και πέτυχαν  την πρώτη σημαντική νίκη, όταν η Ευρώπη αιματοβαμμένη, ζούσε την τραγωδία ενός μεγάλου  πολέμου και στέναζε κάτω από τη μπότα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.
Τιμούμε το περήφανο «ΟΧΙ»,  που αντέταξε ο Ελληνικός λαός, ορθώνοντας  το ανάστημά του, και γράφοντας το έπος του 40.

Τιμούμε το ηρωικό  «ΟΧΙ» των Ελλήνων,  που δεν  αφήνει ασυγκίνητο κανέναν  ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο.  Αυτό το   ΟΧΙ,  που πρέπει να συνεπαίρνει όλη μας τη ζωή, γιατί  ανέδειξε και αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου  λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής προασπιζόμενος την εθνική του αξιοπρέπεια.
Προβαίνοντας  σήμερα, σε ένα πνευματικό προσκύνημα στο έπος του 40,  επιχειρούμε ένα αναβάπτισμα  στο πνεύμα του ηρωισμού και της  θυσίας των αγωνιστών του 40, όχι για να επαναπαυτούμε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά για να μετουσιώσουμε  τις δικές τους αξίες, σε σύγχρονες δράσεις και αντιστάσεις ενάντια σε όσα μας ενοχλούν, ή μας μειώνουν ως Έθνος, ως λαό, ως ανθρώπους και ως πολίτες.
 Η σημερινή Ελλάδα ταλανίζεται, υπό το βάρος των  αλυσιδωτών  επιπτώσεων μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης αλλά και μίας κρίσης πολιτικής και αξιών. Ως  περήφανοι Έλληνες, οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε με στόχο την σωτηρία της πατρίδας μας και την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η  κοινωνία με καταρρακωμένο το ηθικό,  ζητά έργα, ανάληψη ευθυνών, πολιτικό θάρρος, ευθιξία και υπευθυνότητα,  για να μην φανούμε μικροί απέναντι στην ένδοξη ιστορία του Ελληνισμού.
 Όλοι μαζί, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία οφείλουμε να αφουγκρασθούμε τα μηνύματα της κοινωνίας και να αντιληφθούμε πως σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, επιβάλλεται  πρωτίστως να ξαναβρούμε το χαμένο εαυτό μας και να καθορίσουμε  ένα  ξεκάθαρο όραμα πορείας, τι θέλουμε και πού πάμε, μία κοινή στρατηγική, μία ενότητα στόχων και σκοπών, αλλά και μία συντονισμένη διεκδίκηση, χωρίς νωχελικές, υποτονικές, σπασμωδικές και ερασιτεχνικές κινήσεις.
 Το σημερινό  νοερό προσκύνημα στο έπος του 40, πρέπει να αποτελέσει τη θεία  μετάληψη από το δισκοπότηρο της θυσίας των ηρώων μας. Για να ισχυροποιήσει την πίστη και την ελπίδα μας, να ξαναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας και να ξαναβρούμε το σθένος και την αγωνιστικότητα να παλεύουμε μαζί για τα ωραία και τα μεγάλα, για το κοινό καλό και τη σωτηρία του Έθνους.
 Σήμερα που η εθνική κυριαρχία της χώρας μας απειλείται και που διάφορες δυνάμεις αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας µας σε κρίσιμους ζωτικούς χώρους όπως το Αιγαίο, η Θράκη και η Κύπρος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει τεράστια συμβολική αξία.
Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε  την πολυπόθητη ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας επιβάλλεται ακολουθώντας το παράδειγμα των προγόνων μας να ομονοήσουμε και να ενωθούμε για να αποτρέψουμε κάθε εχθρική προς τα εθνικά µας συμφέροντα ενέργεια.
Τιμώντας µε το μεγαλείο που της αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι θα  προστατεύσουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα και ότι είμαστε αποφασισμένοι ως χώρα να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Ότι έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά!


ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger