Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τριάμισι χρόνια γερμανικής κατοχής χάρη στον ιερό αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που κατέστησαν την πόλη μας πραγματικό κάστρο της Εθνικής Αντίστασης.
Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Ελευθερίας, Κίτρινη Αποθήκη, Αλεξάνδρας, Καζανάκι, Δράκεια, Μηλιές κλπ, αντανακλούν μέχρι σήμερα την βαριά σκιά του ναζισμού αλλά και τον άνεμο της ελευθερίας. 
Σήμερα που ο ναζισμός και ο φασισμός βρίσκονται σε άνοδο διαμέσου της Χρυσής Αυγής, η οποία εκμεταλλευόμενη το συλλογικό τραύμα της κρίσης προτείνει την θεραπεία του μίσους για την αντιμετώπιση της κρίσης και των παθογενειών του πολιτικού συστήματος, τα οράματα του ΕΑΜ για δημοκρατία, λαϊκή αυτενέργεια, ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη καθίστανται πιο επίκαιρα από ποτέ. 
Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να συμμετέχουν μαζικά στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της απελευθέρωσης του Βόλου, εμπνεόμενοι από τον αγώνα του ΕΑΜ που αποτελεί υπενθύμιση της δύναμης ανατροπής που μπορεί να αναπτύξει ένας λαός όταν είναι ενωμένος. Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων και την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας με στόχο την οικοδόμηση μιας δικαιότερης κοινωνίας είναι ασύμβατος με την ανοχή στα φασιστικά και ναζιστικά ιδεώδη.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger