Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διακήρυξη και ψηφοδέλτια της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών για της εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ στις 02/11



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συναδέλφισσα/ε,
οι εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ γίνονται σε περίοδο έ-ντασης και δομικής κρίσης του καπιταλισμού. Πολιτική και οικονομική εξουσία ως αντίδοτο σε αυτήν επιλέγουν τη διαρκή λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι εξελίξεις στην γεωργία καθορίζονται άμεσα από τις επιλογές και τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολυεθνικών γιγάντων του γεωργο-επισιτιστικού τομέα, που προωθούν την ανταγωνιστικότητα, τη φιλελευθεροποίηση και το άνοιγμα των αγορών των αγροτικών προϊόντων.

Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους ξαναμοιράζοντας την πίτα σε βάρος των λαϊκών αναγκών με συναίνεση και συνενοχή του ΓΕΩΤΕΕ ως σύμβουλο του κράτους. Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο ,απαξιώνουν-κλείνουν ή ιδιωτικοποιούν τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις (βλ. Ε.Α.Σ, ΔΩ-ΔΩΝΗ κα).Προωθούν τη διάλυση της εργασίας των μισθωτών γεωτεχνικών και το ξεκλήρισμα ή την «προσαρμογή» όσων μικρομεσαίων παραγωγών και επαγγελματιών αντέξουν , την καταστροφή των δασών, την προκλητική ενίσχυση μονοπωλιακών ομίλων στις ιχθυοκαλλιέργειες,την ληστρική εκμε-τάλλευση του ορυκτού πλούτου. Ενώ οι τράπεζες με λεφτά που πήραν απ’το ξεζούμισμα του λαού μέσω των ανακεφαλαιοποίησεων, αναβαθμίζουν το ρόλο τους, προτείνοντας επιχειρηματικά σχέδια για να «σώσουν» ή και να ενωθούν με «συνεταιρι-στικές» δραστηριότητες (ήδη φτιάχνουν κοινά επι-χειρηματικά σχήματα με πρώην ΕΑΣ).
Κυβέρνηση-Ε.Ε-ΔΝΤ προσαρμόζουν πλήρως τον αγροτοδιατροφικό τομέα στις ανάγκες του κεφάλαιου σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών και των εργα-ζομένων στην αγροτική παραγωγή.

Δεν έγιναν όλα ξαφνικά. Η είσοδο της χώρας στην Ε.Ε την μετέτρεψε από εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων σε εισαγωγέα. Μειώθηκε ο αγροτικός πληθυσμός, ενώ συγκεντρώθηκε γη και παραγωγή σε λίγους. 30 χρόνια στην Ε.Ε προσάρμοσαν γεωργία και κτηνοτροφία στους νόμους της αγοράς με τον μανδύα των «εθνικών στόχων», ενισχύοντας το κύκλωμα μεγαλεμπόρων-τυποποιητών-βιομηχάνων μέσω και των επιδοτήσεων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξουσίας του κεφαλαίου σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο. Η Ο.Ν.Ε και το ευρώ επιτάχυναν αυτή τη διαδικασία.
Οι αντιδραστικές αλλαγές της ΚΑΠ και οι αναδιαρθρώ-σεις στο γεωργικό τομέα είχαν πάντα με το «ένδυμα» της «προσαρμογής» στον ευρωμονόδρομο συγκαλύ-πτοντας τον ταξικό και αντιλαϊκό τους χαρακτήρα. Η πολιτική αυτή συναποφασίστηκε στα πλαίσια της Ε.Ε από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με πλήρη συναί-νεση και δυνάμεων που συσπειρώνονται τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ, με πλήρη συναίνεση των ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΩΤΕΕ, και όλων αυτών που δημιούρ-γησαν και δημιουργούν αυταπάτες για την «κοινωνική Ευρώπη των λαών».
Συναδέλφισσα/ε
Ε.Ε και μνημόνια πάνε χέρι-χέρι. ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και ρεζέρβες του παλιού δικομματισμού συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική Ε.Ε κ μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μόνο τα μνημόνια υπεύθυνα, ξεχνώντας την Ε.Ε . Εμείς πιστεύ-ουμε ότι τα μνημόνια αποτέλεσαν ποιοτική τομή και επιτάχυναν ειλημμένες αποφάσεις κυβερνήσεων και Ε.Ε:
Α) συνέβαλλαν στο σπάσιμο της συμμαχίας των κυβερνήσεων με μερίδα της συνεταιριστικής και εργατικής συνδικα-λιστικής γραφειοκρατίας στην ύπαιθρο, με εγκατάλειψη τους στη δίνη των χρεών και της απλήρωτης εργασίας. Προ-σπάθησαν να τους ρίξουν στα μαλακά με νέα εθελούσια έξοδο εργαζομένων, με αναστολή των ποινικών ευθυνών όσων διαχειρίστηκαν περιουσίες των συνεταιρισμών και με νέα επιχειρησιακά σχέδια με αναβαθμισμένο το ρόλο της τράπεζας Πειραιώς. Β) πουλήσανε-κλείσανε-περιθωριοποιήσανε τις βιομηχανίες λιπασμάτων, τις γαλακτοβιομηχανίες και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Γ) επιτάχυναν τις διαδικασίες για το μητρώο αγροτών , τη νέα φοροεπιδρο-μή, το συνεταιριστικό Καλλικράτη (νόμο Σκανδαλίδη) και την ταχύτατη διείσδυση των τραπεζιτών στην αγροτική πα-ραγωγή.Δ) ιδιωτικοποίησαν ή αλλάζουν τους μηχανισμούς του δημοσίου για να τους προσαρμόσουν στην αγορά, αλ-λάζοντας ταυτόχρονα τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας μεροκάματα και συντάξεις πείνας.

Συναδέλφισσα/ε,
Η πλειοψηφία γεωτεχνικών, εργαζόμενων στον αγροτοδιατροφικό τομέα και η φτωχή αγροτιά βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική κρίση. Η ανεργία είναι στα ύψη, απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλ-λογικών συμβάσεων για μισθωτούς και ελεύθεροι επαγγελματίες υπό ασφυκτική πίεση συνθέτουν τη κατά-σταση. Υπάρχει ανάγκη για κοινή ανατρεπτική δράση όλων!
Όλα τα νέα μέτρα λειτουργούν ενισχυτικά στην αποδιάρθρωση των καλλιεργειών και της κτηνοτροφίας που έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή του λαού. Είναι μέτρα καταιγιστικά και πολύπλευρα:
α) υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής , χαμηλές τιμές για τον αγρότη-υψηλές για το λαό στη πόλη β)χτύπημα της ντόπιας παραγωγής με τεράστιες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων γ)ιδιωτικοποιήσεις δ)νέα βάρβαρη φοροεπι-δρομή εξόντωσης ε) μεγάλη μείωση των χρηματοδοτήσεων με βάση τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.
Η πολιτική αυτή αλλά και οι τεράστιες επιστημονικοτεχνικές δυνατότητες της εποχής μας, δημιουργούν ό-ρους για την ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα και ειδικά των γεωτεχνικών, για να ταϊστεί ποσοτικά αλλά και ποιοτικά ο λαός, ενά-ντια στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα σκουπίδια.
Στόχος του κεφαλαίου είναι να καθορισθεί το τι παράγεται και το πως παράγεται, από όσο γίνεται λιγότερα χέρια για να μπορούν να ελέγχουν πλήρως τη κατάσταση. Ο από τα κάτω συντονισμός των αγώνων, η αναβάθμιση του αντιΕΕ και αντικυβερνητικού χαρακτήρα των αιτημάτων και του προγράμματος, η πραγματική και όχι η συμβολική πάλη απο-τελούν απαραίτητη προϋπόθεση για ένα νικηφόρο κίνημα.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει:
1)Τη δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Συνεταιρισμοί ενταγμένοι σε μια σχεδιο-ποιημένη οικονομία με τη συμμετοχή των αγροτών ,με εργατικό έλεγχο και μέτωπο ενάντια στη κυρί-αρχη πολιτική, με κριτήριο τη κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ,αλλά να δι-δαχθούμε από τα λάθη της διαχείρισης στα πλαί-σια του συστήματος και της κυρίαρχης πολιτικής
2)Τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφί-μων, ερευνητικών κέντρων, κρατικής λιπασματο-βιομηχανίας, κέντρων σποροπαραγωγής (ενάντια στην ιδιοκτησία του γενετικού υλικού από τις πο-λυεθνικές), που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότη-ση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, τη προστασία του περιβάλλοντος.
3)Την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζη-μίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρα-τηγικής σημασίας .Άμεση εθνικοποίηση χωρίς α-ποζημίωση όλων των επιχειρήσεων που έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους και επαναλειτουρ-γία με εργατικό έλεγχο. Γενναίο πρόγραμμα δημο-σίων επενδύσεων για τις κοινωνικές λαϊκές ανά-γκες, ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας και τις επιλογές τρόικας-κυβέρνησης.
4)Την πάλη για ικανοποίηση άμεσων αναγκών ε-πιβίωσης, για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως : ανατροπή της ΚΑΠ, όχι στο νέο φόρο 13% απ’το 1ο ευρώ και τη φοροκαταιγίδα. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αγροτι-κών εκμεταλλεύσεων και σπιτιών. Όχι στις περι-κοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής της νέας ΚΑΠ της ΕΕ για το 2014-2020. Κατάργηση ΦΠΑ στα καλλιεργη-τικά μέσα και εφόδια για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικα-νοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή
Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού. Δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας και ισοτιμία δικαι-ωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου α-νεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.
5)Μόνιμη και σταθερή δουλειά για γεωτεχνικούς και όλους τους εργαζόμενους(όχι στη συντεχνιακή λογική). Αυξήσεις στους μισθούς που θα καλύ-πτουν τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής κ ανα-τροπή περικοπών. Συλλογικές συμβά-σεις εργασίας και συλλογική διεκδίκηση και κάλυ-ψη των εργαζόμενων και της εργασίας. Μείωση των ωρών δουλειάς ( 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο)
6)Δουλειά για τους ανέργους. Προσλήψεις σε δη-μόσιες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες που καταρρέουν Μείωση ωρών δουλειάς και χρόνων συνταξιοδότησης. Επίδομα ανεργίας για αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων, διπλασια-σμό του επιδόματος ανεργίας και γενίκευσή του σε όλους τους ανέργους χωρίς περιορισμούς
7)Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελε-στών φορολογίας στους μισθωτούς, τους αυτοα-πασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Αφορολόγητο όριο στο επίπεδο αξιοπρεπούς δια-βίωσης. Δραστική μείωση της έμμεσης φορολογί-ας, και κατάργησή της για τα είδη πρώτης ανά-γκης. Βαριά φορολογία του κεφαλαίου, των εφο-πλιστών και της εκκλησίας. Διπλασιασμός των συντελεστών φορολόγησης του κεφαλαίου.
8)Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με άμεση μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης .Αποζημίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό των ταμείων για την ληστεία του PSI.
Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το εφαρμόσει μόνο ο οργανωμένος ξεσηκωμένος λαός με στριμωγμέ-να τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα και χωρίς τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν αυτή τη πολιτική. Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων θα ανοίξουνε το δρόμο για την ανάδειξη των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων της ερ-γαζόμενης πλειοψηφίας, που αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη. Ένας οργανωμένος λαός που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπό-τα των δανειστών.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ-ΕΥΡΩ-Ε.Ε-ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση (ενάντια και στο ΓΕΩΤΕΕ) και η ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος μπο-ρούν να ανοίξουν το δρόμο για την κάλυψη των αναγκών μας. Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ θα συμβάλλουμε στο άνοιγμα αυτού του δρόμου. Το δρόμο του αγώνα και της ανατροπής.
Συναδέλφισσα και συνάδελφε σε όλα τα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ
ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ
1.ΖΑΓΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2.ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ
3.ΚΑΡΑΤΣΙΩΡΗ ΕΛΕΝΗ του ΜΙΧΑΗΛ
4.ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5.ΜΕΛΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΦΩΤΙΟΥ
6.ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
7.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
8.ΤΡΥΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ

1.ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

1.ΔΕΣΥΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2.ΚΑΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
3.ΚΑΡΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
4.ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5.ΜΕΞΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6.ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΗΛΙΑ
7.ΝΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
8.ΝΤΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
9.ΤΣΙΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10.ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ
1.ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ

1.ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
2.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3.ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.ΜΙΧΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5.ΜΠΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
6.ΠΙΕΤΡΗΣ-ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ

ΓΕΩΛΟΓΟΙ
1.ΓΚΟΥΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του ΣΑΒΒΑ
3.ΚΑΣΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΜΙΧΑΗΛ
4.ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
5.ΝΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6.ΤΣΙΦΗ ΠΑΥΛΙΝΑ –ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger