Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Απο την Ψαροταβέρνα Εστιατόριο Σπιτάλια Σκόπελος fish tavern Restaurant Spitalia Skopelos

Οστρακα: γευστικοί θησαυροί στο τραπέζι


Γλυπτά της φύσης, που κρύβουν μέσα τους λαχταριστή σάρκα και την ακαταμάχητη ιωδιούχα γεύση της θάλασσας…Τα τρώτε; Τι συμβαίνει άραγε και αυτοί οι γευστικοί θησαυροί παραμένουν σχεδόν άγνωστοι και παραμελημένοι σε μια κατ' εξοχήν θαλασσινή χώρα; Δύσκολο να απαντήσει κανείς σ' αυτή την ερώτηση χωρίς κοινωνιολογική μελέτη. Πιο εύκολο να προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε μαζί τους.
Οι ελληνικές θάλασσες κρύβουν μια ποικιλία από πανέμορφα και πεντανόστιμα όστρακα που κάνουν τους βυθούς μας art gallery… Το ελληνικό τραπέζι, πάλι, τους σνομπάρει. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόνοι ελληνικών οστράκων κατευθύνονται προς άλλες χώρες ενώ στην ελληνική αγορά άντε να βρεις το πολύ κανένα μύδι σε "ψαγμένο" ιχθυοπώλη;  Γιατί όλες οι χώρες που διαθέτουν παράλια -και όχι μόνον- εκτιμούν βαθύτατα τη γεύση τους κι εμείς -οι περισσότεροι- τα βάζουμε μετά βίας στο τραπέζι μας την Καθαρή Δευτέρα; Δεν θα σας δώσουμε σ' αυτό σαφή απάντηση, αλλά θα προσπαθήσουμε να σας μυήσουμε στον γευστικό τους κόσμο…
Γιατί δεν τα φοβόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger