Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ! από Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας


Πέμπτη 18/9/2014 – ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
αντιφασιστική συγκέντρωση & πορεία: πλ. Ελευθερίας 18:00
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Φόρος τιμής στον Παύλο Φύσσα
Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το βράδυ που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Γιος εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, όπου είχε εργαστεί και ο ίδιος, ο Παύλος ήταν γνωστός στο Κερατσίνι για την μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και για την ασυμβίβαστη αντιφασιστική του δράση. Για αυτό τα τάγματα εφόδου της ΧΑ τον είχαν στοχοποιήσει και, όταν τον εντόπισαν, κινητοποιήθηκαν άμεσα (επικοινωνώντας με κινητά τηλέφωνα) και τον σκότωσαν.
Χρέος μας είναι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε η θυσία του Παύλου να μην πάει χαμένη!
Την Πέμπτη 18/09 κατεβαίνουμε στο δρόμο για να τιμήσουμε τον δολοφονημένο αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα και για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Χρυσή Αυγή: μια ναζιστική – δολοφονική συμμορία
Η δολοφονία του Π. Φύσσα πυροδότησε τις πιο μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις της πρόσφατης ιστορίας. Το αντιφασιστικό αυτό ξέσπασμα αλλά και τα αδιάσειστα στοιχεία της δολοφονίας (ο μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς συνελήφθη επιτόπου και αποδείχτηκε ότι ήταν ηγετικό μέλος στον πυρήνα της ΧΑ στη Νίκαια) στρίμωξαν την κυβέρνηση και το κράτος και έτσι προχώρησαν σε διώξεις κατά των ηγετικών στελεχών της ΧΑ.
Σήμερα 30 ηγετικά στελέχη της ΧΑ είναι προφυλακισμένα και πάνω από 70 είναι υπόδικα με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αναφέρουμε μόνο λίγες από τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία:
Η δολοφονία του Σαχζτάτ Λουκμάν στις 17/01/2013 στα Πετράλωνα, για την οποία έχουν ήδη καταδικαστεί σε ισόβια οι φασίστες Δ. Λιακόπουλος και Χ. Στεργιόπουλος.
Η δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν στις 10/05/2011 κατά τη διάρκεια πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Φωτογραφικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο προφυλακισμένος Κασιδιάρης ήταν επικεφαλής του πογκρόμ.
Απόπειρα δολοφονίας ενός 16χρονου έλληνα μαθητή στο Π. Φάληρο στις 18/01/2013 από τους Γ. Αποστολόπουλο και Αλ. Χατζηπαυλίδη. Ο Αποστολόπουλος έχει ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο Χατζηπαυλίδης έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.
Επιθέσεις σε εκλογικά περίπτερα του ΚΚΕ (Αγία Παρασκευή) και του ΣΥΡΙΖΑ (Πειραιάς) πριν τις εκλογές του Μάη του 2012. Για την επίθεση στο ΚΚΕ βασικός κατηγορούμενος είναι ο Ε. Στεφανάκης που βρίσκεται ήδη ισόβια στη φυλακή για το φόνο της Φαίης Μπλάχα.
Επίθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα στις 12/09/13 (λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα). Η επίθεση ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον προφυλακισμένο σήμερα βουλευτή Λαγό και δείχνει τις σχέσεις ΧΑ και εφοπλιστών.
Δεκάδες επιθέσεις ενάντια σε Κοινωνικά Στέκια και αριστερούς και αναρχικούς αγωνιστές ακόμη και μέσα σε καφετέριες (Πετράλωνα 30/06/2008, Βέροια 09/06/2012, Κερατσίνι 25/01/2014 κα).
Δεκάδες ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί σπιτιών, ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, ψαράδων, μικροπωλητών, Ρομά, ομοφυλόφιλων και άλλων «κατηγοριών» ανθρώπων που «διαφέρουν».
Δεκάδες κατηγορίες και συλλήψεις για παράνομη κατοχή όπλων και για εκπαίδευση παραστρατιωτικών ταγμάτων εφόδου με όπλα. Κατηγορούμενοι σε σχέση με τα όπλα και την εκπαίδευση των ταγμάτων είναι βουλευτές, αλλά και αστυνομικοί που διετέλεσαν προσωπικοί φρουροί των βουλευτών.
Τέλος υπάρχουν φωτογραφίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και τη συστηματική εκπαίδευση ταγμάτων εφόδου. Με δυο λόγια η ΧΑ ήταν και είναι μια ναζιστική δολοφονική συμμορία.

Χρυσή Αυγή: στο πλευρό του κεφαλαίου και ενάντια στο λαό
Και ως ναζιστική οργάνωση στέκεται στο πλευρό του συστήματος:
Η ΧΑ τάχθηκε εναντίον της απεργίας των καθηγητών το 2012, ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ πέρσι, ενάντια στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ που συνεχίζεται, ενάντια στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τα ορυχεία χρυσού, ενάντια στα συνδικάτα της ζώνης του Περάματος που ελέγχονται από το ΚΚΕ κα
Αντίθετα η ΧΑ τάχθηκε υπέρ της μη διερεύνησης του ξεπουλήματος της Αγροτικής στον τραπεζίτη Σάλλα, υπέρ των χαριστικών ρυθμίσεων στις ΠΑΕ, υπέρ του ξεπουλήματος νησιών, υπέρ της συνέχισης της προκλητικής φοροασυλίας του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου κα.
Σε κάθε κοινωνική αντιπαράθεση η ΧΑ παίρνει το μέρος της κυβέρνησης και των εργοδοτών εναντίον των αγώνων του λαού και των εργαζομένων. Η ΧΑ στηρίζει το σύστημα, όπως άλλωστε ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος, που ήταν οι καλύτεροι υπηρέτες των μεγαλοκαπιταλιστών της εποχής τους.
Επιπλέον επί 20 χρόνια η ΧΑ απολάμβανε την προστασία του κράτους. Ας μην ξεχνάμε
ότι τα στοιχεία για την εγκληματική της δράση υπήρχαν καιρό πριν τις «αποκαλύψεις» των ΜΜΕ
ο Μπαλτάκος έκανε φιλικές κουβεντούλες με τον Κασιδιάρη μετά τη δολοφονία του Φύσσα όντας δεξί χέρι του πρωθυπουργού
ο Κρανιδιώτης, ο Λαζαρίδης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Καρατζαφέρης (που ετοιμάζει συνεργασία με τη ΝΔ) δεν κρύβουν τις ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις τους
στην αστυνομία και το στρατό συνεχίζουν και υπάρχουν συγκροτημένοι φασιστικοί πυρήνες, όπως φάνηκε και από τις υποψηφιότητες στις πρόσφατες ευρωεκλογές,
μεγαλοδημοσιογράφοι των ΜΜΕ της διαπλοκής έφτασαν να συζητάνε την προοπτική συμμετοχής της ΧΑ σε μια μελλοντική κυβέρνηση (ΣΚΑΙ, Μπάμπης Παπαδημητρίου), ενώ άλλα γνωστά λαμόγια, όπως ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Τράγκας ανέλαβαν να φτιάξουν το δημόσιο προφίλ τους, και φυσικά,
οι εφοπλιστές συνεχίζουν και σήμερα την κρυφή χρηματοδότηση των φασιστών.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σπρώχνει το λαό όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια και την απελπισία, καταστέλλει με χουντικές μεθόδους κάθε λαϊκή και εργατική αντίσταση και έτσι γεννά και θρέφει το φασισμό.
Η κυβέρνηση και το κράτος ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ξεριζώσουν τη φασιστική απειλή. Το σύστημα θέλει να υπάρχει η ΧΑ και τα τάγματα εφόδου της ώστε να τα χρησιμοποιήσει στην περίπτωση που οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες γίνουν πολύ απειλητικοί.

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά
Μόνο οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός μπορούν να αντιμετωπίσουν πραγματικά τη φασιστική απειλή. Με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε δημόσια εμφάνιση των φασιστών. Με αντιφασιστική δράση και ενημέρωση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών. Με δημοκρατικά οργανωμένες επιτροπές αυτοάμυνας απέναντι στη βία της ΧΑ.
Δηλαδή με ένα μαζικό, μαχητικό και δημοκρατικά οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα.
Στα πλαίσια του διεθνούς συντονισμού του αντιφασιστικού κινήματος συμμετέχουμε στην Πανευρωπαϊκή Μέρα Αντιφασιστικής Δράσης στις 8 Νοέμβρη που καλούν 32 συλλογικότητες από 20 χώρες. Ταυτόχρονα αντιπαλεύουμε την πολιτική που καθημερινά βυθίζει το λαό στην ανεργία, την ανέχεια και την απελπισία. Η πολιτική της κυβέρνησης υπηρετεί τους τοκογλύφους - δανειστές, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και βιομηχάνους. Συνολικά, δηλαδή, το μεγάλο ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο Ευρώπης είναι που γεννά και θρέφει καθημερινά και το φασισμό. Αγώνας ενάντια στο φασισμό σημαίνει αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα.

Ως Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας σας καλούμε να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί!

facebook.com/AntifasistikhKinhshMagnhsias - antinazi-magnesia.blogspot.gr antifa.magnisias@gmail.com
 
 
 
Φόρος τιμής στον Παύλο Φύσσα
 
Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το βράδυ που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Γιος εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, όπου είχε εργαστεί και ο ίδιος, ο Παύλος ήταν γνωστός στο Κερατσίνι για την μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και για την ασυμβίβαστη αντιφασιστική του δράση. Για αυτό τα τάγματα εφόδου της ΧΑ τον είχαν στοχοποιήσει και, όταν τον εντόπισαν, κινητοποιήθηκαν άμεσα (επικοινωνώντας με κινητά τηλέφωνα) και τον σκότωσαν.
Χρέος μας είναι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε η θυσία του Παύλου να μην πάει χαμένη!
Την Πέμπτη 18/09 κατεβαίνουμε στο δρόμο για να τιμήσουμε τον δολοφονημένο αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα και για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger