Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ενίσχυση της μεταφοράς αλεύρων και ζωοτροφών στις Σποράδες

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων πληροφορεί τους ενδιαφερομένους ότι στα πλαίσια της ανωτέρω σχετικής και του Κανονισμού (ΕΚ) 1405/2006 ενισχύεται η μεταφορά ζωοτροφών και αρτοποιήσιμων σιτάλευρων στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Για τις Βόρειες Σποράδες το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 20€/τόνο. Σκοπός της ενίσχυσης είναι η υποστήριξη της μείωσης της τελικής τιμής, που διατίθεται το προϊόν στον τελικό καταναλωτή, έτσι ώστε να εξομοιώνονται οι τιμές διάθεσης αυτού στον καταναλωτή των μικρών νησιών του Αιγαίου με αυτές που επικρατούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εγγραφούν κατ’ αρχήν στο μητρώο δικαιούχων ενίσχυσης και έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν άπαξ αίτηση προς την Δ/νση Μηχανισμών Αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εφόσον εγκριθεί η ένταξη τους, συμμετέχουν στην αμέσως επόμενη κατανομή ισοζυγίου.
Οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης διακρίνονται ως εξής:
Για τις ζωοτροφές:
• Αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις
• Κτηνοτρόφοι
• Έμποροι Ζωοτροφών
Για τα άλευρα:
• Έμποροι αλεύρων
• Αρτοποιοί/παρασκευαστές αρτοσκευασμάτων
Οι σχετικές λεπτομέρειες της διαδικασίας και των απαραίτητων δικαιολογητικών αναφέρονται στην ΚΥΑ 321815/29-8-2007 (ΦΕΚ 1773 Β’/ 4-9-2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου