Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Χαλάει ο καιρός




Επιδείνωση του καιρού εντός των επομένων ωρών προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ,  ο καιρός θα επιδεινωθεί στη δυτική Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται από τις επόμενες ώρες της ημέρας στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:



Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα, που κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι εντονότερα στα ορεινά, από αργά το βράδυ θα ενταθούν επίσης στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Το πρωί η ορατότητα ήταν κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 στην Ήπειρο, από 15 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα βορειότερα πελάγη θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, που θα είναι πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φθάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά περιόδους βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Ίδιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.

  Oι χαμηλότερες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες αυτήν την ώρα
Oι χαμηλότερες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες αυτήν την ώρα


Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα μποφόρ
Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα μποφόρ


Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης το τελευταίο 3ωρο
Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης το τελευταίο 3ωρο


Πρόγνωση Παρασκευής (12-09-2014)


Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αναμένονται λίγες νεφώσεις,
παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger