Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ''ΦΟΝΙΚΗ'' ΘΥΕΛΛΑ ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ !!



''Φονική'' θύελλα με πανίσχυρους ανέμους που θα φτάνουν ακόμα και τα 9 με 10 μποφόρ, θα χτυπήσει την Ελλάδα μετά τις 13 Σεπτεμβρίου και κυρίως κατά το διάστημα 14 - 17 Σεπτεμβρίου.
Οι σφοδροί αυτοί άνεμοι, θα επηρεάσουν κυρίως το βορειοανατολικό και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και τις Κυκλάδες.

Ιδιαίτερα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και την Εύβοια, οι άνεμοι θα αγγίξουν το χρονικό διάστημα που σας προαναφέραμε, ακόμα και τα 8-9 και τοπικά ίσως και 10 μποφόρ. Παράλληλα μέσα σε εκείνο το χρονικό διάστημα, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην κεντρική χώρα.

Ο όρος ''φονική'' που χρησιμοποιούμε στο τίτλο μας, παραπέμπει στο γεγονός ότι οι άνεμοι θα είναι τόσο ισχυροί σύμφωνα με τα ως τώρα προγνωστικά μας στοιχεία, όπου ενδέχεται να δημιουργήσουν μεγάλους κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα, και κυρίως για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων των περιοχών που προαναφέραμε.

Οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια κύματα, αλλά και να μεταφέρουν επικίνδυνα αντικείμενα, με κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς συμπολιτών μας. Όσες φορές σας έχουμε προειδοποιήσει, έχουμε πέσει μέσα, οπότε δείξτε μεγάλη προσοχή !!

Καλό θα ήταν όσοι ταξιδέψετε εκείνες τις ημέρες με πλοίο αλλά και αεροπλάνο, να επικοινωνήσετε με τα λιμεναρχεία αλλά και τα αεροδρόμια της περιοχής σας, ώστε να βεβαιωθείτε πως τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κατά εκείνο το χρονικό διάστημα, προς την ανατολική Στερεά Ελλάδα αλλά και προς το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν φαίνεται να κυριαρχούν σφοδροί άνεμοι και έτσι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τα δρομολόγια σας. Νεότερα για αυτό το κύμα σφοδρών ανέμων, θα έχουμε και τις επόμενες ημέρες μέσα από προγνώσεις και άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger