Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ - ΣΥΡΜΑ



«Τάσσομαι στο πλευρό των εργαζομένων της ΙΜΑΣ ΑΕ – ΣΥΡΜΑ εναντίον των οποίων η εταιρεία υπέβαλλε ασφαλιστικά μέτρα, με αφορμή την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας, διαμαρτυρόμενοι για την μονομερή απόφαση της Διοίκησης να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία.
Καταδικάζω απερίφραστα την αιφνιδιαστική απόφαση της πλέον κερδοφόρου βιομηχανικής επιχείρησης της Μαγνησίας… να παραβιάσει την επιχειρησιακή σύμβαση που έχει ισχύ μέχρι το 2015, να επιβάλλει αυταρχικά την εκ περιτροπής εργασία, αγνοώντας επιδεικτικά την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που με ψήφους 170 έναντι 24 εναντιώθηκαν στην πρόταση της εταιρείας, και τώρα να κορυφώσει την επίδειξη της εργοδοτικής της αυθαιρεσίας προχωρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, πασχίζοντας να κηρύξει παράνομη την απεργία.

Επικαλούμενη, μελλοντικό πρόβλημα βιωσιμότητας, αυτή η κατά βάση εξαγωγική επιχείρηση που είναι θυγατρική του γερμανικού ομίλου Continental, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα με την παραγωγή της, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί από την πλευρά της, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, πολύ περισσότερο όταν μάλιστα εδώ και δύο χρόνια οι 50 οικειοθελείς αποχωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν (από τους 245 εργαζόμενους) εννοείται ότι λειτούργησαν αντισταθμιστικά στην όποια λογική κάμψη της αγοράς λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.
Η αδιαλλαξία με την οποία απάντησε η εταιρεία στις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, προτού προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, και η προσπάθεια από την πλευρά της εργοδοσίας, της ποινικοποίησης των αγώνων τους στην συνέχεια,  ενισχύεται χάρη στην ανοχή-συνενοχή της κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί αντιμετωπίζοντας την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ως μια αναπόφευκτη παράπλευρη απώλεια.
Ο εργαζόμενος με σταθερή εργασία, ασφάλιση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας είναι η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιό του για την ανάπτυξη της χώρας, που θα έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο και θα υπηρετεί μια οικονομία των αναγκών.
Οι αντεργατικοί νόμοι των Μνημονίων που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως ανέργους και τους ανέργους ως ανύπαρκτους…. θα τελειώσουν με την αλλαγή στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Αυτό θα γίνει μόνο όταν οι εργαζόμενοι συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμη της μεγάλης ανατροπής βρίσκεται στα χέρια τους.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει το παν για να νεκρώσει με τον φόβο τις κοινωνικές αντιστάσεις και να περάσει το παραπλανητικό μήνυμα ότι τίποτε δεν κερδίζεται με τους αγώνες, το στοίχημα του ελληνικού λαού είναι να ξαναβρεί την μνήμη του που του φωνάζει με μια σιγανή μακρινή φωνή, τη φωνή της συνείδησής του, το ακριβώς αντίθετο.
Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες!»

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger