Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Δίκη για το σχέδιο Φοίνικας - 5η συνεδρίαση 7.8.14

Δίκη για το σχέδιο Φοίνικας - 5η συνεδρίαση 7.8.14
Με μια απόφαση που δε νομίζουμε ότι έχει όμοιά της, το τρομοδικείο ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχικότητας, αφήνοντας πίσω του και τα όρια της ίδιας της αστικής νομιμότητας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος Β. Μπάσης, παραβιάζοντας τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, απαίτησε από τη γραμματέα του δικαστηρίου να διαβάσει το παραπεμπτικό βούλευμα. Η γραμματέας, υπερασπιζόμενη την εργασιακή της αξιοπρέπεια, αρνήθηκε, εξηγώντας ότι αυτό δεν είναι στα καθήκοντά της. Ο πρόεδρος ζήτησε να γραφτεί η άρνησή της στα πρακτικά και να σταλούν αυτά στην εισαγγελία για άσκηση πειθαρχικής και ποινικής δίωξης με την κατηγορία της απείθειας! Πρέπει να έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ο συγκεκριμένος δικαστής. Νομίζει πως είναι ανεξέλεγκτος, σαν τους ελέω θεού μονάρχες του Μεσαίωνα, οι οποίοι είχαν κάθε δικαίωμα επί των υπηκόων τους, τους οποίους αντιμετώπιζαν συλλήβδην ως υπηρέτες τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.


Η σημερινή συνεδρίαση αναλώθηκε μ’ αυτό το ζήτημα. Αρχικά αναγνώστηκε επιστολή της γραμματέα, στην οποία εξηγούσε πως ούτε ήταν στις προθέσεις της να θίξει τον πρόεδρο ούτε και συνέβη κάτι τέτοιο, ενώ ζητούσε από το δικαστήριο με νέα απόφασή του να ανακαλέσει την προηγούμενη.

Η εισαγγελέας του τρομοδικείου, που διάβασε την επιστολή της γραμματέα, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημά της και η πρότασή της έγινε δεκτή από το τρομοδικείο. Στο συνήγορο υπεράσπισης Παν. Χρυσικάκη, ο οποίος ζήτησε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος που ανέκυψε και το οποίο συζητιόταν δημόσια στο ακροατήριο, ο πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει το λόγο, παραβιάζοντας ωμά, για μια φορά ακόμη, τη νομιμότητα.

Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει πρώτον ο νομικός κόσμος και δεύτερον η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μετά απ’ αυτό το κρούσμα. Κατά τη γνώμη μας, πρέπει να υπάρξει θύελλα διαμαρτυριών για να ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση, που έχει ως σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο. Δεν είναι δυνατόν, υπάλληλος που υπερασπίστηκε νομίμως την εργασιακή της αξιοπρέπεια, αρνούμενη να εκτελέσει εντολή εργασίας που δεν ανήκει στις υποχρεώσεις της, να εργάζεται πλέον με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης.

Καταγγέλλουμε το τρομοδικείο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι να πάρει πίσω την παράνομη απόφασή του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη.

ΥΓ: Οταν το συγκεκριμένο τρομοδικείο αντιμετωπίζει μ’ αυτό τον τρόπο τη γραμματέα του δικαστηρίου, αντιλαμβάνεστε ποια τύχη επιφυλάσσει στους δώδεκα κατηγορούμενους, που δικάζονται ως πολιτικοί αντίπαλοι του συστήματος. Πρόσφατα, ο πρόεδρος του τρομοδικείου Β. Μπάσης ήγειρε ζήτημα λήξης του δεκαοκτάμηνου δύο κατηγορούμενων, πριν ολοκληρωθεί η δίκη. Μετά την απόφαση για τη γραμματέα, δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία, ότι το τρομοδικείο έχει ήδη εκδώσει καταδικαστική ετυμηγορία για τους δώδεκα αναρχικούς αγωνιστές που δικάζει.



ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/22148.Δίκη-για-το-σχέδιο-Φοίνικας---5η-συνε δρίαση-7814

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger