Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Θετικά μηνύματα από ΗΠΑ έστειλε η Εθνική

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την Νιγηρία, στο πρώτο του φιλικό επί αμερικανικού εδάφους, αλλά έδειξε να ανεβάζει στροφές για την Βραζιλία. MVP του αγώνα με την εμφάνιση του ο Φετφατζίδης
Η Εθνική στο δεύτερο φιλικό της, στο «PPL Stadium» των ΗΠΑ, μπροστά σε περίπου 5.000 ομογενείς, αντιμετώπισε τη Νιγηρία παρουσιάζοντας ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο, από εκείνο με την Πορτογαλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πολλές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς απέναντι στους Ίβηρες, ήταν σαφώς πιο επιθετικό, είχε τον Γιάννη Φετφατζίδη σε εξαιρετική βραδιά και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικό στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη.
Αγωνιστικά, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος έβγαλε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο του «PPL Stadium», είχε διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, κυκλοφορούσε την μπάλα με πολύ ταχύτητα και έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον  Φετφατζίδη έβαλε σε μπελάδες …την άμυνα  της Νιγηρίας. Οι  διεθνείς όχι μόνο πίεζαν ψηλά, όχι μόνο δεν απειλούνταν στην άμυνα, αλλά  ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια τότε θα μιλούσαμε για το ιδανικό πρώτο μέρος για την Εθνική. Μάλιστα ο  άσος της Τζένοα είχε δυο καλές φάσεις για να σκοράρει (9' και 28'), ενώ δυο καλά σουτ του Χριστοδουλόπουλου (21') και του Καραγκούνη (27') δεν βρήκαν στόχο.  
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Εθνική έχασε την φρεσκάδα του πρώτου μέρους, αλλά με ηγέτη τον Φετφατζίδη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απειλούσε διαρκώς την άμυνα των Αφρικανών. Μάλιστα από τα πόδια του … στο 83’, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Κονέ με τον τελευταίο να σουτάρει από κοντά και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ!
Τα τελευταία πέντε λεπτά δεν έκρυβαν κάτι… συγκινητικό στον αγώνα, με την Ελλάδα να «οχυρώνεται» πίσω και τους Αφρικανούς να χάνουν δύο καλές στιγμές για να… κλέψουν τη νίκη, αλλά ο Καπίνο επενέβη εντυπωσιακά  κρατώντας το 0-0.
Πλέον, η Εθνική  στρέφει το βλέμμα της στον αγώνα με τη Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00), προτού πάρει το αεροπλάνο για την Βραζιλία.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
Ελλάδα: Γλύκος (46’ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62’ Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46’ Κονέ), Φετφατζίδης (74’ Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80’ Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62’ Μήτρογλου) 
Νιγηρία: Ενιάμα, Ετσιεγίλε (40’ Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46’ Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54’ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77’ Νουόφορ), Μούσα (46’ Ουτσέμπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger