Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Για καθαρή λύση, Ανταρσία !

Μαρία Τσαντίλη
Έπρεπε να γίνουν τα πράγματα τόσο ασφυκτικά και στενάχωρα,, για να υπάρξει.. το «κοινωνικό», η «αλληλεγγύη», ο «συν-άνθρωπος» κλπ.. λεξιλόγιο της μοδός!
Γίνεται χαμός στον κόσμο και μάθαμε δυο λέξεις που -λόγω συγκυρίας- αγνοούμε την ουσία τους!
Τι πραγματικά σημαίνουν οι λέξεις αυτές και γιατί ξεχνάμε ότι από μας «γεμίζει» το περιεχόμενο τους και προκύπτει η σημασία τους;  
Τι μπορεί να σημαίνουν, όταν λιποθυμούν από την πείνα παιδάκια στα σχολεία της «εκπαίδευσης» και της «διαπαιδαγώγησης» που «έχτισαν» οι «άρχοντες» της χώρας;
Τι ακριβώς περιμένουμε να συμβεί; Ποια ανάγκη, ποια πίεση μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να ξεσηκωθεί; Να αντι-δράσει; Πότε και πώς θα αντιδράσουμε στη συνεχή ψυχική βία που μας ασκούν;
Τόσα παραδείγματα αδικίας, εκμετάλλευσης, χειραγώγησης, αλλοίωσης  και εξαγοράς συνειδήσεων, που ακόμα και αν δεν τα βιώνουμε οι ίδιοι, σίγουρα τα παρατηρούμε  γύρω μας !
Ξεκάθαρα πια, οι διοικούντες τον τόπο και τη χώρα όλη, ψάχνουν απεγνωσμένα τον τρόπο να εξασφαλίσουν «εισιτήριο ελευθέρας» στην εξουσία!
Θα τους επιτρέψουμε να το πάρουν; Πρέπει να τους χαρίσουμε κι άλλο χρόνο; Και αν ναι πόσο; Πόσο άλλο ρε παιδιά και με ποιό κόστος;

Μην πάθουμε και τίποτα, γιατί ούτε να αρρωστήσουμε δεν μας επιτρέπεται!
Οι «καρπάθουλες» , μας πίνουν το αίμα και μας στερούν ακόμα και τα βασικά!
Εξασφαλίζουμε τη δική τους επιβίωση για να μας έχουν μια ζωή στην ανασφάλεια και στην απόγνωση!
 Το μόνο που με επιτυχία έχουν καταφέρει είναι  να επιβεβαιώνουν  καθημερινά, πως δεν έχουν ούτε ίχνος  φιλότιμο και τσίπα!
Ο φόβος τους και παράλληλα η δύναμη μας, είναι να ενεργοποιηθούμε, να δράσουμε, να ενωθούμε  απέναντι τους!
Απέναντι στο τοπικό κεφάλαιο, στην ξενόδουλη κυβέρνησή τους, στους παραστάτες της και βεβαίως στα ακροδεξιά τους δεκανίκια, τα χρυσαύγουλα,  και να βάλουμε φραγμό στη ασυδοσία τους!
Έχουμε την δυνατότητα, και αν ενωθούμε θα έχουμε και την δύναμη, να  μπλοκάρουμε τα σχέδια τους! Να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, χωρίς να τους επιτρέψουμε να μας δημιουργούν νέα!
Δεν χρωστάω τα χρόνια μου σε κανέναν! Κανείς από μας δεν χρωστάει τα χρόνια του σε κανέναν!
Και σίγουρα δεν τα χρεωστάει το σημερινό 5χρονο που προσπαθούν να «φεσώσουν», όπως και τις  αγέννητες γενιές ! 
Προσπαθούν να μας μουδιάσουν και να μας καθηλώσουν, την ώρα που όχι απλώς μας χρωστάνε, που συνεχίζουν να μας κλέβουν στην κυριολεξία, ξεχνώντας το  δικό τους χρέος απέναντί μας: Να λειτουργούν Υπέρ του πολίτη!  Οφείλουν βεβαίως πριν να μας διευκρινίσουν σε ποιόν πολίτη αναφέρονται.  Ποιάς χώρας; Μιας χώρας –προτεκτοράτο της Γερμανίας  ή της Αμερικής;
 ‘Ένα βήμα πριν την κάλπη, τα καρτελάκια έχουν μαζευτεί με το κιλό και ένα μέρος του σχεδίου είναι μετεκλογικά να μας ταΐζουν..«καρτελάκια», να αγοράζουμε φάρμακα και να ζεσταινόμαστε με «καρτελάκια»!
Μας παραμυθιάζουν με περίσσιο θράσος, εκμεταλλεύονται χωρίς καμία ντροπή τον ανθρώπινο πόνο (που αυτοί προκάλεσαν), και προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι οι εγγυητές της σωτηρίας μας, δηλαδή η επίλυση προβλημάτων  που γέννησαν οι πολιτικές τους !.
Είναι ώρα να δείξουμε πως μπουχτίσαμε ! Να αντιδράσουμε! Δυναμικά και ασυμβίβαστα! Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, παλεύοντας ο ένας πλάι στον άλλον, και όλοι μαζί απέναντι σε αυτούς!
Είμαι σίγουρη πως θέλουμε  και τον Δήμο μας ( και τη χώρα) -κυριολεκτικά και μεταφορικά- καθαρό!
*Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ανταρσία στον Δήμο του Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger