Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ανησυχία στην Σκόπελο ... Τσελέντης: Ξύπνησε το ρήγμα της Ανατολίας στο Βόρειο Αιγαίο

Τσελέντης: Ξύπνησε το ρήγμα της Ανατολίας στο Βόρειο Αιγαίο
Από το ρήγμα της Ανατολίας προέρχεται η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το Βόρειο Αιγαίο, έγινε αισθητή μέχρι την Αττική αλλά και στα παράλια της Τουρκίας μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
Το μέγεθος του σεισμού εκτιμάται από 6,3 έως 6,7 ρίχτερ χωρίς μία ώρα μετά να μπορεί κανείς να δώσει το ακριβές μέγεθος. Επίκεντρο ήταν ο θαλάσσιος χώρος ανάμεσα σε Σαμοθράκη και Λήμνο ενώ η δόνηση ήταν επιφανειακή.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη που μίλησε στο newpost.gr πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα και έναν ισχυρό σεισμό που αναμένεται να δώσει πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα. Όπως επεσήμανε ωστόσο αν δεν περάσουν δύο 24ωρα δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή κάποιο άλλο φαινόμενο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Κώστα Παπαζάχο ο οποίος μίλησε στο newpost.gr πρόκειται για το λεγόμενο ρήγμα της Ανατολίας, ένα πασίγνωστο ρήγμα που δίνει ισχυρούς σεισμούς ακόμα και 7,5 ρίχτερ.
Ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Λέκκας επεσήμανε στο newpost.gr πως παρά την ένταση δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές και αυτό οφείλεται τόσο στις καλές κατασκευές των κτιρίων όσο και στο γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger