Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

alt
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Σύστημα παρακολούθησης εσόδων και δαπανών» το λέει η κυβέρνηση. Τουτέστιν: Ηλεκτρονικό φακέλωμα. Που θα ελέγχει τα πάντα: Τις δαπάνες των νοικοκυριών για ηλεκτρικό, για νερό, για τηλέφωνο, μέχρι αν πλήρωσες τα δάνεια και αν πέρασες από... ΚΤΕΟ. Κι αλίμονο αν εντοπιστείς να χρωστάς (πράγμα σπάνιο σε μια χώρα ανθρωπιστικής καταστροφής, ε;).
Τότε -το καλύτερο η εφορία θα βουτάει μέσω τραπέζης ό,τι λεφτά έχουν απομείνει στον καταθετικό σου λογαριασμό. Ενδεχομένως, το επόμενο ευρηματικό σχέδιο στο διαρκές σαφάρι φορολεηλασίας (το βαφτίζουν «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής») είναι να μας βάλουν κι έναν κοριό στον... κόρφο, να μας παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο, μην και πάρουμε καμιά τσίχλα χωρίς απόδειξη από το περίπτερο.
Αλλά ρωτάμε: Από τη «λίστα Λαγκάρντ» πόση φοροδιαφυγή εντόπισαν;

Από τα εμβάσματα των 22 δισ. στο εξωτερικό;
Από τις χιλιάδες «οφσόρ» που λειτουργούν στην Ελλάδα;
Από τα 400 εκατομμύρια που θα φορολογούσαν τους εφοπλιστές, από την «Κόσκο» και από τα 500 εκατομμύρια της «Χόχτιφ», που τις απάλλαξαν από ΦΠΑ σε λιμάνι και αεροδρόμιο, πόσους φόρους εισέπραξαν;
Από ψίχουλα έως τίποτα! Όμως, αύξησαν 7 και 9 φορές τη φορολόγηση μισθωτών και μικροεπαγγελματιών. Αύξησαν 7 φορές τους φόρους στα σπίτια του κόσμου. Εκτίναξαν τους έμμεσους φόρους και μας γύρισαν στα μαγκάλια.
Εν ολίγοις: Αυτή την Κυριακή και την επόμενη ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε για όλα. Ψηφίζουμε και για την κοροϊδία. Και για την προσβολή της νοημοσύνης μας.
Σάββατο 17 Μαίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger