Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Οδηγίες για το πως ψηφίζουμε σήμερα

Στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους, τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους εφόρους με την πρώτη εβδομάδα θα ψηφίσουμε για το δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και για τις Ευρωεκλογές, την Κυριακή 25 Μαΐου.
Οσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν ψηφίσαμε την προηγούμενη Κυριακή και δεν γνωρίζουμε σε ποιο εκλογικό Κέντρο πρέπει να προσέλθουμε, μπορούμε να καλέσουμε στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο του Υπ. Εσωτερικών, στο νούμερο 213-136-1500.

Οσοι έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούμε να επισκεφτούμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ypes.gr) και να επιλέξουμε την ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις», εισάγοντας το ονοματεπώνυμό μας, όνομα πατέρα και μητέρας και τη χρονολογία γέννησής μας. Σε περίπτωση που δεν βρούμε το όνομά μας εκεί θα πρέπει να απευθυνθούμε στο δημοτολόγιο του δήμου στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι για να παραλάβουμε πιστοποιητικό εγγραφής.
Οι ετεροδημότες εκλογείς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στην περιφέρεια του δήμου που είναι δημότες και για τις ευρωεκλογές αποκλειστικά και μόνο στον τόπο διαμονής τους, στους ειδικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.
Ωστόσο με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο θα ψηφίσουμε την εβδομάδα αυτή.
Αναλυτικότερα: στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αυτή την εβδομάδα δεν βάζουμε σταυρό προτίμησης σε υποψηφίους καθώς η ψηφοφορία είναι επαναληπτική μόνον ανάμεσα στους υποψηφίους των δύο πρώτων συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την πρώτη εβδομάδα. Αν βάλουμε σταυρό, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο αλλά οι σταυροί δεν θα ληφθούν υπόψη.
Αντίθετα, στις ευρωεκλογές βάζουμε από 1 μέχρι 4 σταυρούς σε ένα μόνο από τα 43 ψηφοδέλτια που θα πάρουμε μαζί μας στο παραβάν.
Υπενθυμίζεται ότι για να μπορούν να ψηφίσουμε, πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε μαζί μας την αστυνομική μας ταυτότητα, ή το δίπλωμα οδήγησης, ή το διαβατήριο, ή το βιβλιάριο ασθενείας όλων των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger