Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντας στοιχειώδη αλληλεγγύη και αίσθημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε ότι θα στηρίξει στο β' γύρο όλους τους υποψηφίους του ΚΚΕ που δίνουν τη μάχη! Το ΚΚΕ τι θα πράξει;


Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
Η εβδομάδα που ξεκίνησε μέχρι την Κυριακή του β' γύρου και των ευρωεκλογών , είναι από τις πιο κρίσιμες για την τύχη ακόμα και την ύπαρξη αυτού του τόπου. Αυτή την ώρα το μείζον διακύβευμα για τον τόπο είναι να ηττηθεί μέχρι συντριβής το τροϊκανο-μνημονιακό μπλοκ δυνάμεων, ανεξαρτήτως προκαλύμματος και μαζί του να συντριβεί και η νεοναζιστική απόφυσή του.
Τη μάχη αυτή για την ήττα και την συντριβή του τροϊκανού μνημονιακού μπλοκ, τη μάχη για μια άλλη προοδευτική δημοκρατική πορεία της χώρας, τη δίνει εκ των πραγμάτων η ριζοσπαστική αριστερά και πρώτα απ΄ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν το άθροισμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο από το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά και με άλλο τρόπο από τη ΔΗΜΑΡ, κατορθώσουν να διασωθούν στις ευρωεκλογές και πολύ περισσότερο , αν η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα όχι μόνο θα εκληφθεί ως γενικό πλυντήριο αλλά και ως επιβράβευση των εκτρωμάτων και της λεηλασίας τους. Ακόμα χειρότερα, το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταγραφεί επιπλέον και ως «πράσινο φως» προς την κυβέρνηση να συνεχίσει και να κλιμακώσει το καταστροφικό έργο της με ακόμα περισσότερα και σκληρότερα μέτρα σε βάθος τετραετίας.
Θα το επιτρέψουμε με την ψήφο μας;
Θα επιβραβεύσουμε τον εφιάλτη;

Θα επιβραβεύσουμε τις εγκληματικές πολιτικές νεοαποικιοποίησης, άγριου νεοφιλελευθερισμού, λιτότητας και κοινωνικής εξάρθρωσης που εκπορεύονται από τη Γερμανική Ευρώπη;
Θα τους δώσουμε ψήφο να συνεχιστούν τα εκτρώματά τους ή θα τους σταματήσουμε;
Αυτό το stop μπορεί να το εκφράσει την Κυριακή μόνο ένα σαφές και μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μια μεγάλη νίκη συνολικά της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, ανεξάρτητα από όποιες διαφορές έχουν οι πολίτες σήμερα απέναντί τους, δίνουν εξ αντικειμένου μια μεγάλη μάχη πατριωτική, προοδευτική και δημοκρατική για την επιβίωση και το μέλλον της χώρας, πρώτα από όλα της ελληνικής νεολαίας.
Αυτή την ώρα μόνο η Αριστερά με αιχμή τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ανάσα και πνοή στη χώρα προκειμένου να δοκιμάσει ένα νέο ξεκίνημα.
Η ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και στο «κρυπτόμενο» ΠΟΤΑΜΙ αποτελούν, ανεξαρτήτως προθέσεων, νέα πισώπλατη μαχαιριά για τον τόπο και το λαό και ίσως τη χαριστική βολή για την πορεία μας, ενώ η επιλογή της Χρυσής Αυγής συνιστά αληθινή βαρβαρότητα , κατάπτωση και έσχατη παρακμή.
Τέλος χρειάζεται όσο ποτέ οι δυνάμεις της Αριστεράς να επανεξετάσουν πολλές από τις επιλογές και τις πρακτικές τους προκειμένου να βρεθούν κοινοί τόποι και να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας και συμπόρευσης αντί στείρας αντιπαράθεσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ριζοσπαστικοποιήσει την πορεία του, ενώ το ΚΚΕ πρέπει να εγκαταλείψει το ιστορικό λάθος να ταυτίζει περίπου τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συχνά, όλο και συχνότερα τελευταία, να συγκεντρώνει τα πυρά του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντας στοιχειώδη αλληλεγγύη και αίσθημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε ότι θα στηρίξει στο β' γύρο όλους τους υποψηφίους του ΚΚΕ που δίνουν τη μάχη!
Το ΚΚΕ τι θα πράξει;
Θα σφυρίξει αδιάφορα λέγοντας για παράδειγμα τι Δούρου, τι Σγουρός; Τι Σακελαρίδης , τι Καμίνης;
Η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει μέσα στον ορυμαγδό των άγονων, τυφλών και άνευ πολιτικής προοπτικής και σημασίας ανιστόρητων ανταγωνισμών, την δυνατότητα να βάλει τη σφραγίδα της σε θετικές εξελίξεις.
Αν δεν το κάνει τώρα, τότε η Αριστερά δεν θα έχει αύριο. Μαζί της, όμως, δεν θα έχει αύριο και ο τόπος!
Δευτέρα 19 Απριλίου 2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.oeddew.com][b] Cheap Nike Jordan Shoes[/b][/url]Biden told Estonian President Toomas Hendrik Ilves everywhere in the Monday that going to be the United States may rotate its forces into the region if you want to conduct ground and naval exercises and training missions. Washington also has added significantly more fighter jets in an effort to be of assistance patrol airspace a lot more than the Baltics.[url=http://www.oeddew.com][b] wholesale Nike Jordan Shoes[/b][/url] Van Rompuy's spokesman Dirk De Backer dismissed going to be the controversy and going to be the coverage on the basis of Italy's press"The doctor says that he will be the alive, he's all around the a coma,tending to be okay,the reason is said Tawab Ghorzang,a spokesman enchanting Afghanistan's governance agency.[url=http://www.oeddew.com][b] wholesale Nike Jordan Shoes[/b][/url]However,leaving limited land available,it is certainly plausible are forced into any sexual multi-storey buildings. Sooner along the lines of later any of those independent houses are to be a lot fewer and a lot fewer It is that indeed a multi function pity.[url=http://www.louisvuittonfires.com][b]Louis Vuitton[/b][/url] “They were both the in line with the it is certainly plausible,”Soto said. “I'm startled and I'm a multi functional little sad in depth in america.”Soto described Luis Reynoso as a multi function in line with the youngster which of you took care forexample her or his sisters, dutifully choosing them via a flight both to and from secondary school.[url=http://www.oeddew.com][b] Mens Jordan Shoes[/b][/url]

Powered By Blogger