Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Με λουκέτο απειλούνται όλο και περισσότερα καταστήματα στον κεντρικό ιστό του Βόλου, ανέφεραν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά

Με λουκέτο απειλούνται όλο και περισσότερα καταστήματα στον κεντρικό ιστό του Βόλου, ανέφεραν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά κατά την περιοδεία του στο κέντρο (Ιάσονος κ.α.), επιχειρηματίες της περιοχής που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του  γενικού οικονομικού περιβάλλοντος αλλά και των ειδικών συνθηκών στο Βόλο εξαιτίας των πολιτικών της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», ο κ. Πατσιαντάς επισήμανε πως «εάν δεν τονωθεί η ζήτηση στην αγορά, αν δεν καταργηθούν τα προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης, αν δεν καταργηθούν οι μνημονιακές πολιτικές, δεν πρόκειται να αναστηλωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και η καταρράκωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσέθεσε, σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, σημαίνει διόγκωση της ανεργίας. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για χιλιάδες συμπολίτες μας, αν συνυπολογίσουμε δηλαδή και τις οικογένειες των μικρομεσαίων επαγγελματιών που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα οι περισσότεροι εξ αυτών ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώσουν και άρα δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»
Υποστήριξε ως άμεση προτεραιότητα την ανάγκη να υπάρξει ρευστότητα στις επιχειρήσεις, γιατί -όπως είπε- χωρίς ρευστότητα στην αγορά δεν μπορούν να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μνημονιακές πολιτικές σε συνδυασμό με τοπικά εισπρακτικά μέτρα, προκαλούν επίσης αδυναμία καταβολής εισφορών σε ασφαλιστικά Ταμεία, με άμεσο αποτέλεσμα τη διάλυση των κοινωνικών δομών τους, ενώ παράλληλα βάζει σε επισφάλεια συνταξιούχους, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με συντάξεις απόλυτης φτώχειας  360 ευρώ.
Προσθέτει χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες στις ουρές των σφραγισμένων επιχειρήσεων, στις ουρές των αφανών ανέργων.
Ομάδες επιχειρήσεων όπως, οι φούρνοι, τα φαρμακεία, τα βιβλιοπωλεία ή τα ταξί κ.α., μπήκαν στο στόχαστρο των ξένων ολιγοπωλίων με στόχο την εξαφάνισή τους.
Με την απελευθέρωση του ωραρίου για τις Κυριακές, οδηγείται σε αφανισμό ο ήδη χαμηλός τζίρος των μικρών και μεσαίων καταστημάτων σε όφελος των πολυκαταστημάτων.»
Οι καταστηματάρχες αναφέρθηκαν ακόμη σε επιμέρους πολιτικές του Δήμου Βόλου που αποτρέπουν την προσέγγιση καταναλωτών στο εμπορικό κέντρο όπως η κατάργηση δεκάδων θέσεων στάσης ή στάθμευσης οχημάτων δίχως τη δημιουργία ούτε ενός δημοτικού χώρου στάθμευσης, την εγκατάλειψη των αστικών συγκοινωνιών στην τύχη τους, το ναυάγιο με το πάρκιγκ στην οδό Φιλελλήνων κ.α.
«Ζούμε καθημερινά διμέτωπο πόλεμο. Από τη μία η Εφορία, τα χαράτσια, τα τέλη και από την άλλη ο Δήμος με μια εχθρική πολιτική για τις επιχειρήσεις,, αφανίζουν όσες επιχειρήσεις απέμειναν. Δεν πάει άλλο», τόνισαν οργισμένοι οι καταστηματάρχες δηλώνοντας αποφασισμένοι στις 18 του Μάη να στείλουν ηχηρό μήνυμα νίκης και ανατροπής.
«Τις παρατηρήσεις σας, επιβεβαιώνουν δυστυχώς και οι επιστήμονες στο 2ο συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βόλο. «Οι τοπικές Αρχές δε μπορούν πλέον να εκτελούν αποσπασματικά έργα, αλλά έργα που θα εντάσσονται στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού βιώσιμης αστικής κινητικότητας», επισημαίνουν Πανεπιστημιακοί, οι απόψεις των οποίων ταυτίζονται με άξονες του προγράμματός μας, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καλώντας και τους καταστηματάρχες να θυμηθούν ποιοι μας έφεραν ως εδώ. Ποιοι δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων που κατέστρεψαν την αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία και δεν υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα της πόλης και των πολιτών. Και να δώσουν απάντηση όταν φτάσουν στην κάλπη, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
Βασικός  μας αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και η πολιτική που τα προκαλεί. Δεν είμαστε αντίπαλοι με τα πρόσωπα από μόνα τους, αλλά με την πολιτική που εκφράζουν και υπηρετούν.
«Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και στο Βόλο και στη χώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger