Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ~ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ

Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ~ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝΣτάσεις εργασίας για τις διαθεσιμότητες και κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Mε απεργιακές κινητοποιήσεις «απαντούν» οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Βόλου στις διαθεσιμότητες των εργαζομένων του τμήματος των παροχών. Χθες η συμμετοχή ήταν καθολική στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσωπικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Οπως είναι γνωστό λόγω έλλειψης προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, για το έργο των παροχών σε είδος, το οποίο του ανήκει από 1/1/2012 και ως σήμερα δεν έχει παραλάβει, μεταφέρθηκαν 90 υπάλληλοι, με ένα μήνα διαθεσιμότητας με 25% μείωση των αποδοχών τους. Ο ΕΟΠΥΥ σε πλήρη αδυναμία να υποδεχτεί τους υπαλλήλους με τις διαπιστωτικές του πράξεις ζήτησε από τη Διοίκηση του ΙΚΑ να κρατήσει τους υπαλλήλους και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.

Παράλληλα λήγουν αύριο και οι διαθεσιμότητες των 180 εργαζομένων του ΙΚΑ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πέρυσι και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας για αποκατάσταση σε άλλες υπηρεσίες, επί της ουσίας απολύονται. Στις ίδιες ημερομηνίες λήγουν οι διαθεσιμότητες εργαζομένων κι άλλων δημοσίων υπηρεσιών (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών κλπ).
«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε γήπεδο πινγκ - πονγκ -αναφέρεται σε ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου- μεταξύ των δυο οργανισμών, κι αποτελεί ερώτημα αν ο ΕΟΠΥΥ έχει λόγο ύπαρξης όταν δεν μπορεί να υποδεχτεί το σύνολο των ασφαλισμένων για τις παροχές υγείας, λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε.
Το σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου, στην έκτακτη συνάντηση που οργάνωσε χθες το μεσημέρι για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το ότι αποδέχτηκε πρόταση εργαζόμενου να αποστείλει ενημερωτικό σημείωμα προς τον τοπικό τύπο, επιχείρησε να αποκρύψει τη στάση εργασίας προφανώς κάτω από τη λογική ότι «δεν είναι καιρός προεκλογικά να προβάλλονται τα προβλήματα των εργαζομένων μέσα από στάσεις εργασίας».
Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν βρεθεί λύση θα συνεχιστούν τις αμέσως επόμενες μέρες καθώς το πρόβλημα είναι πιεστικό και ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζει η Διοίκηση, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι είναι νωχελικός.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger