Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


Είναι γνωστό πως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένας νικητής.Το αποτέλεσμα είναι πλέον γνωστό και θα ήθελα να ευχηθώ καλή θητεία και καλή δύναμη στη νέα Δημοτική Αρχή.     
                                                                                                                        
Το να είσαι υποψήφιος σε ένα συνδυασμό και μάλιστα για πρώτη φορά είναι ευκαιρία και εμπειρία.Ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα κάποιους ανθρώπους και εμπειρία από την τριβή με τα όσα αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πίστευα και πιστεύω οτι ο υποψήφιος θα πρέπει κατ'αρχήν να έχει αγάπη για τον τόπο του.Να έχει όρεξη, μεράκι, κέφι και ενθουσιασμό να τον υπηρετήσει. Να έχει όραμα, ικανότητες, να βάζει στόχους και έναν έναν να τους κατακτά. Να έχει πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, διεκδικητικότητα και άποψη που να μπορεί να την τεκμηριώνει με επιχειρήματα. Να επιδιώκει το κοινό καλό, την αναβάθμιση και ανάπτυξη του τόπου στον οποίο ζεί. Να μην επιδιώκει την προσωπική προβολή και να μην είναι δεσμευμένος και εξαρτημένος απο υποσχέσεις διαφόρων παραγόντων και χορηγών. Η ανάπτυξη και η ευημερία του Δήμου θα συμβάλλει στην καλύτερη προσωπική και επαγγελματική ποιότητα ζωής του κάθε δημότη.            
                                                     
Έχοντας μία τέτοια εικόνα στο μυαλό και στην καρδιά μου διαψεύστηκα τραγικά. Είδα συμμαχίες που απέβλεπαν καθαρά στην προσωπική προβολή, συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι και χτυπήματα κάτω από τη μέση που μόνο πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας δεν υπηρετούσαν. Δεν θα αναφερθώ στον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν οι δημότες ,έχω αναφερθεί ξανά και παλιότερα. Είναι τραγικό όμως όταν όλοι στην αρχή ψάχνουν νέα και καθαρά άτομα, όταν έρθει η ώρα της ψήφου αυτοί οι ίδιοι τα απαξιώνουν, τους γυρνούν την πλάτη, επιλέγουν τους παλιούς και την επομένη τους βρίζουν και γκρινιάζουν.                                                                                   
 Είδα στον δεύτερο γύρο τους αριστερούς σαν ρυθμιστές του αποτελέσματος να επιλέγουν συντηρητικό Δήμαρχο με δοκιμασμένο στην πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο. Συνειρμικά σε ξενίζει το παράδοξο του πράγματος γιατί και ιδεολογικά είναι πιο κοντά στον ηττημένο συνδυασμό αλλά και σαν προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι που θέλουν να παρουσιάζονται λογικά θα έπρεπε να στηρίξουν το άλλο Δημοτικό Συμβούλιο που στην συντριπτική του πλειοψηφία απαρτιζόταν απο άτομα πρωτοεμφανιζόμενα στα κοινά. Κι όλα αυτά φανερά, χωρίς προκάλυψη, με εναγκαλισμούς και χαμόγελα για τα επινίκια. Να αποτελεί πάγια τακτική του ΚΚΕ; Πολεμώ το φίλο μου συμμαχώντας με τον εχθρό μου ή ρεβανσισμός;;; Μήπως η συμφωνία ήταν προείλημμένη αμέσως μετά τον πρώτο γύρο; Μήπως αυτό εξηγεί και την τελευταία προεκλογική ομιλία του νικητή Δημάρχου που αντί να παρουσιάσει τα προσόντα του συνδυασμού του αναλώθηκε σε λίβελο κατά του ηττημένου;                                                                                                                                                        Είναι φυσικό και λογικό ο καθένας να έχει διαφορετικές απόψεις και επιλογές, και είναι ανθρώπινο να χαίρεται και να πανηγυρίζει με ευπρέπεια για τη νίκη και καλή έκβαση της επιλογής τους. Αυτό που εμένα μου φάνηκε αφύσικο είναι οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί κάποιων σε χώρο επαγγελματικό και με δημόσιο χαρακτήρα και συγκεκριμένα στο πλοίο ΠΡΩΤΕΑΣ. Επειδή ο νικητής ήταν επιλογή του πληρώματος οι πανηγυρισμοί από το πλοίο ακούστηκαν αλαζονικοί. Το πλοίο το στήριξε όλο το χωριό χαμένοι και κερδισμένοι και αυτό θα έπρεπε να το σεβαστούν πολύ περισσότερο τη στιγμή που το πλοίο δεν είναι προσωπική ιδιοκτησία τους αλλά είναι υπάλληλοι της εταιρείας, ανώτεροι η κατώτεροι.                                               
Συνεχίζω να έχω την προσωπική μου άποψη και εκτίμηση των γεγονότων την οποία και ευθαρσώς υπερασπίζομαι ανεξάρτητα με το άν ευχαριστήσω ή δυσαρεστήσω κάποιους.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν στην μέχρι τώρα πορεία μου και τελειώνοντας δεν έχω καμία πικρία και πιστεύω οτι οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι ανθρώπινες συμπεριφορές που γνώρισα άξιζαν το ταξίδι. Να ευχηθώ καλή θητεία και καλό κουράγιο στον επικεφαλής του συνδυασμού μας, σαν αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πλέον, αφού τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε μαζί και τις συμβουλές του απο την εμπειρία του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και όλους τους συνυποψηφίους μου για την συλλογική και απο κοινού πορεία μας η οποία μας βοήθησε στο να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να αναπτυχθούν φιλικοί δεσμοί. Τέλος να ευχηθώ καλή θητεία και στις ελάσσονες αντιπολιτεύσεις και ελπίζω ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο καθένας ξεχωριστά αξιοποιώντας τις ικανότητες και δυνατότητες όλων, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ανάταξη του νησιού μας.
Βαρλάμη-Κεχριώτη Άννα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κορίτσι μου σε παρακολουθώ απο την αρχή και είσαι το μοναδικό άτομο που απο την αρχή ελεγε τις σκέψεις και απο΄ψεις χωρίς να φοβάσαι τίποτα.είσαι απο τα πιο αξιόλογα άτομα και θα ησουν όαση στο δημοτικό συμβούλιο.να συνεχίσεις έτσι πάντα να είσαι ειλικρινης και αυθεντική

Powered By Blogger