
§ Η φρεγάτα “TURGUT REIS”, εισήλθε στις 13:43 μεταξύ Ν. Εύβοιας και Ν. Άνδρου (στενό Καφηρέα) και κινούμενη με νότια πορεία, εξήλθε στις 17:50 Νότια Ν. Κύθνου.
§ Η ΤΠΚ “ΒΟRΑ” εισήλθε στις 13:21 βόρεια Ν. Νάξου και κινούμενη με δυτική πορεία, εξήλθε αυτών στις 15:24 Δυτικά Ν. Σερίφου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους".
Το ανησυχητικό είναι άλλο: Η μεν ΤΠΚ Bora μπήκε και βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έχει απομακρυνθεί από τον ηπειρωτικό κορμσό η δε φρεγάτα Turgut Reis (F241) κλάση MEKO 200TN Track I
Αυτή τη στιγμή είναι δυτικά της Μήλου κοντά στις ελληνικές ακτές όπως φαίνεται και στην φωτό με το ελληνικό έδαφος να φαίνεται στο βάθος.
Εκφράζονται φόβοι πώς μπορεί να αντιστρέψει την πορεία του και να κινηθεί πάλι βόρειοδυτικά για να περάσει από το Στενό του Καφηρέα
Αυτή τη στιμγή του παρακολουθεί η ΤΠΚ (P69) Κρυσταλλίδης.
Πάντως ανάλογα με την κινήσεις των τουρκικών πλοίων, μπορεί να απελευθερωθούν κανόνες εμπλοκής από το ΓΕΕΘΑ....
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου