Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το 99% των Ελλήνων λέει "όχι" στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό

Το 99% των Ελλήνων λέει όχι στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό
Το 99% των Ελλήνων λέει "όχι" στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό

Την αντίδραση των πολιτών έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό. Μάλιστα, το 99% των Ελλήνων λέει «όχι» στο νομοσχέδιο, όπως προέκυψε από δημοσκόπηση 12.152 μελών του Avaaz.
Το κίνημα του Avaaz παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών τεράστιο ψήφισμα υπογεγραμμένο από 111.930 πολίτες που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες.

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα όχι μόνο νομιμοποιεί τις αυθαίρετες επιχειρήσεις που ήδη καταπατούν παράνομα τις Ελληνικές παραλίες αλλά μάλιστα επιτρέπει σε εταιρίες να καλύψουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, να χτίσουν πάνω στο κύμα, ακόμη και να μπαζώσουν τις θάλασσες», αναφέρει σε ανακοίνωση το κίνημα.
Επιπλέον, από δημοσκόπηση 12.152 μελών του Avaaz στην Ελλάδα προέκυψε πως το 99% διαφωνούν με το νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του πριν τις Ευρωεκλογές. Ένα συντριπτικό 83% δήλωσαν πως η θέση των κομμάτων σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παραλίες θα επηρεάσει το ποιους θα ψηφίσουν στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.
 Ο Λούης Μοράγκο, διευθυντής εκστρατειών στο Avaaz δήλωσε: «Οι παρθένες, Ελληνικές παραλίες είναι ένας εθνικός θησαυρός που πρέπει να προστατευτεί και όχι να ξεπουληθεί σε πλειοδότες. Το μήνυμα των πολιτών προς τους πολιτικούς δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο: ‘σώστε τις παραλίες μας ή αλλιώς θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες στην κάλπη’».
Το Avaaz και το WWF παρέδωσαν τις φωνές των πολιτών απευθείας στον Αβραάμ Γούναρη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.
Το κίνημα του Avaaz έχει πάνω από 440.000 μέλη στην Ελλάδα και η διαδικτυακή δημοσκόπηση στάλθηκε σε 400.000 μέλη στις 13 Μαΐου 2014. Μέχρι στιγμής έχει απαντηθεί από 12.152 πολίτες. "Αυτό δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, εκφράζει όμως ξεκάθαρα το λαϊκό αίσθημα αντίθεσης προς το νομοσχέδιο", σχολιάζει το κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger