Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δήλωση του Αλέξανδρου, Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 του Μάη



 «Ψηφίζουμε για την ίδια τη ζωή μας»
 «Την Κυριακή αυτή, 18 Μαΐου, ψηφίζουμε για τον ριζικό ανασχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον μετασχηματισμό της από ιμάντα μεταφοράς των εντολών της Κεντρικής Διοίκησης για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων - όπως έχει καταντήσει με τον νεοφιλελεύθερο Καλλικράτη - σε αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή και ενισχυμένο κοινωνικό ρόλο.
Σε αυτές τις εκλογές, οι μνημονιακοί συνδυασμοί, φοβούμενοι τη λαϊκή οργή και την καταρράκωση των υποψηφίων τους, επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από την πολιτική ουδετερότητα, για να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Επιχειρούν να συνδέσουν τις εκλογές αυτές μόνο με τα πρόσωπα των υποψηφίων. Αυτό τους βολεύει, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να χαλαρώσουν την αυτοδιοικητική ψήφο. Έτσι πιστεύουν ότι θα φυγαδεύσουν αθόρυβα μια αλήθεια που τους πονάει: το ότι η σημερινή αποδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης συνδέεται με την μνημονιακή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το κόλπο τους για να εξουδετερώσουν την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια που οδήγησαν τους Δήμους και την Ελλάδα στην σημερινή τραγική θέση.

Αυτές οι εκλογές, όμως, έχουν έντονο πολιτικό χρώμα. Είναι η ευκαιρία των πολιτών να εκφράσουν με την ψήφο τους την αντίθεσή τους σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που τους έφεραν στο σημείο μηδέν.  
Στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο του καλλικρατικού Δήμου των ανισοτήτων, αντιπαραβάλλουμε τον Δήμο της λαϊκής κυριαρχίας που οραματιζόμαστε. Θέλουμε μια δημοτική αρχή συμμετοχική, δημοκρατική, με την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Θέλουμε έναν Δήμο που θα θέτει όλα τα σοβαρά ζητήματα σε δημόσια διαβούλευση και θα παίρνει τις αποφάσεις για τους πολίτες, με τους πολίτες. Έναν Δήμο που θα βλέπει και θα μπορεί να ακούει. Έναν Δήμο που θα θέλει να ακούει τη φωνή ακόμη και των πιο ξεχασμένων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, και που δεν θα ενδιαφέρεται μόνο για το Κέντρο».
Καλώ όλες και όλους να μην αφήσουν να νικήσει το κλίμα ανασφάλειας, στο οποίο ποντάρουν οι μνημονιακοί συνδυασμοί, για να συγκρατήσουν τη δύναμη ανατροπής που έχουν οι πολίτες.  Δεν είναι πολιτική σταθερότητα,  το να κρατάς τον κόσμο αδρανή με τον φόβο. Δεν είναι πολιτική σταθερότητα, η αδρανοποίηση των αντιστάσεων της κοινωνίας. Η αποχή από την ψήφο είναι αρνητικό πρόσημο στη λύση των προβλημάτων.
Καλώ τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν με κριτήριο την αυθεντικότητα των διακηρύξεων και των προγραμμάτων.  Να μην ψηφίσουν με το κριτήριο της «υποχρέωσης» απέναντι σε οικεία τους πολιτικά πρόσωπα.
Ο σοφός Αϊνστάιν έλεγε ότι είναι παράνοια να επαναλαμβάνει κάποιος τις ίδιες ενέργειες και να νομίζει ότι θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα…
Καλώ, λοιπόν, τους συμπολίτες μου να μην ξεχάσουν ποιοί είναι εκείνοι που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Δήμοι, ποιοί ήταν από τους πρωτεργάτες για τη σύσταση των καλλικρατικών δήμων, και να μην παραπλανηθούν από πολιτικές μεταλλάξεις.
Η νίκη των ΔΡΟΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, και όλων των αντικαλλικρατικών και αντιμνημονιακών δημοτικών συνδυασμών της Μαγνησίας που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές, καθώς και του ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ με υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας την Ηρώ Διώτη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας τον Γιώργο Σταμπουλή, θα είναι η πιο πανηγυρική νίκη απέναντι στην πολιτική του φόβου και η αρχή της γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με το πρόγραμμα διακυβέρνησης της μεταμνημονιακής Ελλάδας.»
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger