Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΟΛΕΜΟΣ: Κτύπησαν με χιλιάδες στρατιώτες οι Ουκρανοί - Kαταρρίφθηκε ουκρανικό Su-27 (upd)

Μεγάλης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε ο Στρατός του Κίέβου στις ανατολικές ρωσόφωνες περιοχές με τις μάχες να μαίνονται αυτή την στιγμή στα αεροδρόμια του Σλοβάνσκ και του Κράματορσκ.
 
Οι ρωσόφωνοι με ελαφρό οπλισμό αμύνονται του πατρίου εδάφους τους ενώ το Κίεβο κατηγορεί την Μόσχα ότι έχει στείλει το επίλεκτο 45ο Σύνταγμα Spetznaz που εδρεύει έξω από την Κουμπίνκα στην Μόσχα και υπερσπίζουν τα αεροδρόμια κάτι που η Μόσχα δεν έχει δεχθεί.
 
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι Spetznaz ξεκίνησαν την επιχείρηση με αερομεταφορά. Πριν λίγα λεπτά το ουκρανικό ιστοσελίδα Euromaidan ανέφερε ότι "οι Spetznaz έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από την Ουκρανία"
 
Ουκρανικά μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25 και μαχητικά πολλαπλού ρόλου Su-27 και ΜiG-29 συμμετέχουν στην επιχείρηση και βομβαρδίζουν ανηλεώς τους ρωσόφωνους που ήδη ζήτησαν επίσημα την συνδρομή της Μόσχας. Ενα ουκρανικό μαχητικό Su-27 καταρρίφθηκε πάνω από το Κράματορσκ.
 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν εννέα νεκρούς, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Στις περιοχές των δύο αεροδρομίων επικρατεί κόλαση πυρός και το Κράματορσκ φαίνεται ότι έχει τεθεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού Στρατού.
Τρία επιθετικά ελικόπτερα Μil-Mi 24 ξεκίνησαν να χτυπούν τις δυνάμεις αυτοάμυνας στο αεροδρόμιο του Slavyansk,ενώ αμέσως μετά ακολούθησε έφοδος από τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Η συνολική δύναμη των Ουκρανών φτάνει τους δύο χιλιάδες προσωπικό 2.000 και 40 ΤΟΜΑ.
Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι "Μας ανησυχούν πολύ οι πληροφορίες για απώλειες ανθρώπινων ζωών που προκάλεσαν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού Στρατού στην Ανατολική Ουκρανία".
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger