Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΕ ΟΤΑ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ




Στήνουν το παιχνίδι για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πιστή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρόικα, προχωρεί στην εφαρμογή του μέτρου της «αξιολόγησης» και στους δήμους. Στο στόχαστρό τους θα βρεθεί το 15% των δημοτικών υπαλλήλων με τη δημιουργία μόνιμης δεξαμενής διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και κατάργησης υπηρεσιών. Ενόψει της τελευταίας ημέρας (28/4) της προθεσμίας για την έκδοση της απόφασης  επιμερισμού των ποσοστών ανά δήμο στήθηκε τις προηγούμενες ημέρες  ένα σκηνικό συναλλαγής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ και την Κυβέρνηση, που μόνο αποτέλεσμα είχε να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Στην Αθήνα το σενάριο προέβλεπε συναντήσεις μεταξύ  ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΚΕΔΕ και  υπουργών, ενώ η συγκυβέρνηση «διέρρεε» μέσω «κύκλων» της τη μετάθεση των διαδικασιών, για να ευνουχίσει όποια αγωνιστική κινητοποίηση είχε αποφασιστεί. Από τις «καταλήψεις των δημαρχείων» στους διαδρόμους των υπουργείων, λοιπόν! Η πλειοψηφία του Προεδρείου του Συλλόγου μας στη Μαγνησία μάλιστα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ), αφού πήρε απόφαση για στάση εργασίας 7-11 πμ. δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ούτε ανακοίνωση να εκδώσει και να αποστείλει στους δήμους για την ενημέρωση των εργαζομένων! Τους καταγγέλλουμε και τους παραδίδουμε στην κρίση σας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συσπειρωνόμαστε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Απαντάμε στην ενιαία επίθεση Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης -Πλουτοκρατίας με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.
Παρεμπόδιση της αξιολόγησης για μας σημαίνει ανάπτυξη κινήματος που στέκεται απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνονται στην «Έκθεση Αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας» στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαμόρφωση νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση. Απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης», απορρίπτουμε την ανθρωποφαγία που θέλουν να επιβάλουν μεταξύ των εργαζομένων. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Να καταργηθεί ο Ν. 4250/14
-Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλει ο Ν.4250/14
-Να μη δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων
-Να μη συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση
-Καμιά απόλυση – καμιά διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger