Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Υπό κατάργηση (;) το Τμήμα Παροχών στο ΙΚΑ


Υπό κατάργηση (;) το Τμήμα ΠαροχώνΕνας προϊστάμενος και ένας υπάλληλος για την εξυπηρέτηση του κοινού μέχρι νεωτέρας
Δεν έχουν το θεό τους!!! Ελέω των όσων ψηφίστηκαν στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, αφήνουν το Τμήμα Παροχών στο ΙΚΑ Βόλου με έναν μόνο υπάλληλο και αυτό προς το παρόν διότι ουσιαστικά το τμήμα καταργείται και εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ από τον οποίο θα απορροφηθεί και ο ΟΠΑΔ. Με εσωτερικές μετακινήσεις… θα επιχειρηθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Ρεπορτάζ: BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Απογοήτευση χθες στο ΙΚΑ Βόλου. Μάτια σκυθρωπά και κεφάλια κατεβασμένα, μόλις κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση του ΙΚΑ η απόφαση για τις διαθεσιμότητες στους υπαλλήλους που εργάζονται στο ΙΚΑ και ειδικότερα στο Τμήμα Παροχών, όπου πλέον εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας οι 4 από τους πέντε υπαλλήλους και η υπηρεσία παραμένει με έναν προϊστάμενο και έναν υπάλληλο μέχρι να «μετακινηθούν» οι πέντε υπάλληλοι του ΟΠΑΔ που επίσης βάση του νέου πολυνομοσχεδίου καταργείται και το προσωπικό μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ.

Από τους 6 υπαλλήλους στο ΙΚΑ Βόλου, ενός από τα πιο νευραλγικά τμήματα του ταμείου, του τμήματος παροχών όπου απασχολούνταν 5 υπάλληλοι και 1 προϊστάμενος, οι 4 υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο σύνολο των 90 που προβλέπεται Ν. 4254/14 και με κριτήριο το χρόνο υπηρεσίας στο αντικείμενο.
Η διαθεσιμότητα είναι διάρκειας ενός μήνα με αναδρομική ισχύ από τις 7/4/14. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν μετά στον ΕΟΠΥΥ εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις ή σε θέσεις που δημιουργούνται γι αυτό το σκοπό σε επίπεδο περιφέρειας, δηλαδή ακόμη και στη Λάρισα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) αναμένεται να μετακινηθεί και το αντικείμενο των εργασιών του τμήματος στον ΕΟΠΥΥ (παροχές σε είδος, παραμένουν οι παροχές σε χρήμα) αν και σήμερα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση του Ιδρύματος που να ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ για τις τυχόν αλλαγές
Στο ΙΚΑ Βόλου δεν υπήρχαν εργαζόμενοι από τη τεχνική υπηρεσία που να προέρχονται από τον ΟΑΕΔ , ενώ από όλη την επικράτεια τίθενται σε διαθεσιμότητα 51 εργαζόμενοι τεχνικό προσωπικό.
Ολα αυτά ενώ το συγκεκριμένο τμήμα είναι ουσιαστικά ένα από αυτά μαζί με το Τμήμα Μητρώου αλλά και των εσόδων που κάθε μέρα με τους έξι υπαλλήλους έχει να εξυπηρετήσει ένα φόρτο εργασίας απίστευτο που περιλαμβάνει καθημερινή συναλλαγή με το κοινό για θέματα που αφορούν τον τομέα των παροχών και παράλληλα διεκπεραίωση γραφικής δουλειάς για τις ίδιες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Υπολογίζεται μάλιστα από το συγκεκριμένο τμήμα που είναι ένα από τα πιο νευραλγικά των διοικητικών υπηρεσιών του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στη χώρα, εξυπηρετούνται στο Βόλο περίπου από 100 μέχρι 150 άτομα στην καλύτερη των περιπτώσεων διότι υπάρχουν και μέρες που επικρατεί συνωστισμός και η προσέλευση ξεπερνά τα 180 άτομα, καθώς είναι η υπηρεσία όπου κατατίθενται τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις αναρρωτικές άδειες των ασφαλισμένων, μέχρι κάθε είδους άλλες παροχές που δικαιούται ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ και ο ασθενής.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger