Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Περιορισμένη προμήθεια αμνοεριφίων από τους κρεοπώλες λόγω κρίσης

Στα 9 € η τιμή ανά κιλό η τιμή του Πασχαλινού οβελία

αρνιά
Περιορισμένη προμήθεια αμνοεριφίων έκαναν φέτος, λόγω της κρίσης, οι κρεοπώλες της Μαγνησίας, με ορατό ενδεχόμενο, αν η ζήτηση κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, να υπάρξουν ελλείψεις σε αρνιά και κατσίκια σούβλας, αν δεν γίνουν έγκαιρα παραγγελίες. Η τιμή των εγχώριων αμνοεριφίων κυμαίνεται στα 9 € ανά μέσο όρο, όσο και της συκωταριάς, ενώ τα έντερα για το κοκορέτσι θα πωλούνται προς 6 €/κιλό περίπου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας Αντώνης Κανελλόπουλος, επισήμανε ότι για φέτος το Πάσχα, ποσοστό 90% των παραδοσιακών κρεοπωλείων έχουν αποκλειστικά ελληνικά κρέατα και η τιμή τους κυμαίνεται σε αρνιά σούβλας και κατσίκια στα 9 €, περίπου ανά κιλό.
Όσον αφορά στο κοκορέτσι, ο πρόεδρος των κρεοπωλών δήλωσε ότι τα νωπά έντερα κοστίζουν 6 € κατά μέσο όρο, ενώ οι συκωταριές εν είναι εγχώριες κυμαίνονται στην τιμή του οβελία (περίπου στα 9 €/κιλό). Χαμηλότερες πάντως είναι οι τιμές για τα κατεψυγμένα έντερα και συκωταριές.
Αναφορικά με την επάρκεια αμνοεριφίων, ο πρόεδρος των κρεοπωλών δήλωσε ότι επειδή φέτος οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, η κρίση μαστίζει όλα τα στρώματα της κοινωνίας, αλλά και τον κλάδο των κρεοπωλών γι’ αυτό και οι προμήθειες που έγιναν από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία είναι σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι πέρυσι.
«Αν η ζήτηση διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2013, υπάρχει ενδεχόμενο έλλειψης σε συγκεκριμένα κιλά αμνοεριφίων σούβλας», δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών δήλωσε ότι για να βρουν τα κιλά και την ποιότητα του οβελία που θέλουν οι καταναλωτές, καλό είναι να προβαίνουν σε παραγγελίες όσο το δυνατόν πιο νωρίς και να μην περιμένουν τελευταία στιγμή.
Τέλος, αναφερόμενος στο ωράριο λειτουργίας τόνισε ότι κρεοπωλεία έχουν συνεχές ωράριο όλη την εβδομάδα, τη Μ. Παρασκευή ανοίγουν από τις 11 το πρωί μέχρι το βράδυ και το Μ. Σάββατο 8 π.μ. μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger