Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΗΠΑ - ΕΕ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΑΓΟΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΗΠΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΕ
Η στρατιωτική επίθεση που εξαπόλυσε η δοτή - πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ αλλά και ισχυρών κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και υπό τα τύμπανα της φασιστικής Ουκρανικής δεξιάς, εναντίον των εξεγερμένων πολιτών της Ανατ. Ουκρανίας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και κατά πάσαν πιθανότητα οδηγεί σε πόλεμο στο Ουκρανικό έδαφος.
Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και οι δεσπόζοντες κύκλοι της ΕΕ ενθαρρύνουν την έκρηξη πολεμικών τυχοδιωκτισμών από το καθεστώς του Κιέβου στην Ανατ. Ουκρανία, παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά.
Αν οι στρατιωτικοί τυχοδιωκτισμοί του Κιέβου συνεχισθούν, ήδη έχουν προκαλέσει νεκρούς σε πόλεις της Ανατ. Ουκρανίας, τότε είναι βέβαιον ότι ο αναπότρεπτος πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας, μπορεί να προσλάβει απρόβλεπτες και γενικευμένες διαστάσεις, με την ανοικτή συμμετοχή της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη, πιθανή ήδη απ' όσα τραγικά συμβαίνουν και λέγονται, θα ρίξει όλη την Ευρώπη στην άβυσσο, ενώ η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί και θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις.
Δυστυχώς η Ελλάδα της παραδομένης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αυτήν την ώρα, αντί να αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες για την ανακοπή των τυχοδιωκτισμών του Κιέβου, διατυπώνοντας στα όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά και αυτόνομα, ένα διαφορετικό λόγο ειρήνης, ενάντια στο νέο ψυχρό και «θερμό» πόλεμο, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συμπεριφέρεται ως το δορυφορικό πιόνι των θερμοκέφαλων της Δύσης και ως προωθημένο όχημα ενός αντιρωσικού άξονα, που βάζει φουρνέλο στην καρδιά της Ευρώπης.
Οι καιροί, όμως, που ΗΠΑ και ΕΕ μπορούσαν να επιβάλλουν ανενόχλητοι τη βούλησή τους έχει περάσει, μάλλον, ανεπιστρεπτί.
Η Ουκρανία, από τόπος περικύκλωσης και απομόνωσης της Ρωσίας, μπορεί να καταστεί ο χώρος που οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ μπορεί να υποστούν μια ήττα που ενδεχόμενα να είναι στρατηγική.
Η ελληνική Αριστερά τούτες τις ώρες, ανεξάρτητα από τη φύση και το χαρακτήρα της εξουσίας στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, οφείλει να αντιταχθεί με όλες της τις δυνάμεις στα βρώμικα σχέδια του αμερικανο-ΕΕ ιμπεριαλισμού και του δοτού καθεστώτος της δεξιάς και του φασισμού στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger