Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οργανισμός Αγροτικής Εστίας: Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους αγρότες

Πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού για δωρεάν 6ήμερες διακοπές, για 180.000 αγρότες, κατήρτισε ο Οργανισμός Αγροτικής Εστίας, ενώ άλλες 100.000 δικαιούχων θα συμμετάσχουν με δωρεάν εισιτήρια θεάτρων και βιβλία.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εργασίας Γ. Βρούτσης και Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, στο πρόγραμμα για το 2014 θα συμμετάσχουν:
1) 115.000 άτομα που θα πραγματοποιήσουν 6ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).
2) 15.000 συνταξιούχοι που θα πραγματοποιήσουν 6ημέρες διακοπές και μέχρι τέσσερις (4) απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
3) 50.000 άτομα, εκ των οποίων 5.000 άτομα που θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, 7.000 άτομα που θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και 38.000 άτομα μονοήμερες εκδρομές.
4) Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων θα συμμετέχουν 93.000 άτομα και στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 300.000 άτομα, εκ των οποίων 200.000 θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες 100.000 άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
5) Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες θα συμμετάσχουν 300 άτομα.
6) Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς 1.250 άτομα.
7) Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών 10.000 άτομα.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είναι οι εξής:
-Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
-Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
-Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες είναι:
-Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες καθώς και οι σύζυγοί τους ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στην παροχή.
-Να έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω ανεξαρτήτου ηλικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Για την επιλογή των δικαιούχων των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2014, ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:
Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών θα περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης κ.ά.
agrocapital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger