Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


 Δυστυχώς και στον τόπο μας βιώνουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις ανάμεσα στους επίδοξους δημάρχους. Οι άνθρωποι του συστήματος, μνημονιακοί Νομάρχες και Δήμαρχοι, με λίγα ή και καθόλου ένσημα στην πλάτη τους τρομάζουν στην ιδέα της απαγκίστρωσης από την εξουσία. Παπατόλιας και Σκοτινιώτης πριν λίγες μέρες αλληλοκατηγορούνταν και τώρα ενώθηκαν στο όνομα του δημοκρατικού τόξου, όπου σημειωτέον ετοιμάζονται να προσχωρήσουν πρώην αντιδήμαρχοι παλαιάς κοπής και παλιομοδίτες από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προφασιζόμενοι δήθεν αποστασιοποιήση. Καλό θα ήταν πριν προβούν σε τέτοιες ενέργειες να επιδείξουν πρώτα τη φορολογική τους δήλωση και το πόθεν έσχες. Όλοι αυτοί λοιπόν που συσπειρώνονται υποκριτικά στο δημοκρατικό τόξο εναντίον του Μπέου δε σκέφτηκαν ποτέ στο παρελθόν να λειτουργήσουν συλλογικά με στόχο την πρόοδο και την προοπτική της τοπικής κοινωνίας, δε σκέφτηκαν ποτέ να συνδράμουν τους άνεργους νέους, δε σκέφτηκαν ποτέ να λειτουργήσουν με γνώμονα την αξιοκρατία και την ισονομία-θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας την οποία κατά τα άλλα επικαλούνται-δε σκέφτηκαν ποτέ και προπάντων ο τελευταίος Δήμαρχος, να χαρίσουν  τέλη όπως επιπλέον χαράτσια του Δήμου στην ύδρευση ή στα κοιμητήρια, στους καταστηματάρχες που αργοσβήνουν, δε σκέφτηκαν  παρά μόνο τους εαυτούς τους. Δεν συμμετείχαν ποτέ σε πορείες αγωνιστικές, αντίθετα συνέπλευσαν με τον '' Καλλικράτη'', που είναι ένα από τα σημαντικότερα αντιδημοκρατικά εργαλεία κατεδάφισης της κοινωνιας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζικής παραγωγής ανέργων. Αν παρόλα αυτά κόπτονται τόσο πολύ για τη δημοκρατία και το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο  έχει περιέλθει ένα τμήμα της κοινωνίας μας, ας χαρίσουν όλοι αυτοί  τους μισθούς τους στους άπορους και απεγνωσμένους συμπολίτες μας.
Η Δημοτική αρχή πρέπει να τολμά, να ακολουθεί αναπτυξιακή στρατηγική μια και ο Δήμος μας διαθέτει τεράστια δημοτική περιουσία και αποθέματα σε έμψυχο δυναμικό. Δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο με τους εργολάβους αλλά και με τους άνεργους συμπολίτες και τους εργαζόμενους που ήδη έχει. Πρέπει να είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις ενάντια στη συστηματική και μεθοδευμένη φτωχοποίηση του λαού, στους αγώνες για τη διάσωση της δημόσιας υγείας και της αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι δρόμοι συνεργασίας , ανατροπής και αλληλεγγύης με επικεφαλής τον κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά έχουν μάθει να αγωνίζονται,έχουν μάθει να συμπορεύονται με τους συμπολίτες τους, τους  ανέργους, τους τους μάχιμους εργαζομένους, με όλους όσους έχουν ιδανικά και αξιοπρέπεια και δεν τα διαπραγματεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger