Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πανηγυρίζει ο Άγιος Θωμάς Αμπελώνα

ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
 
Πανηγυρίζει σήμερα Κυριακή το γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Θωμά στον Αμπελώνα. Χθες Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, ενώ τον Θείο κήρυξε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης
Σήμερα, Κυριακή, ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία και αρτοκλασία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παπαλέξη και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση του Αγίου Θωμά.
Ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνα πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Φωκίδης καλεί τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Θωμά.
Το γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Θωμά βρίσκεται στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμπελώνα- Δελερίων στο κέντρο ενός πανέμορφου δάσους. Χρησιμοποιείται όλο το χρόνο ως χώρος αναψυχής και είναι ιδιαίτερα αγαπημένος προορισμός αναψυχής όχι μόνο για τους Αμπελωνίτες, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και της Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Θωμά λειτουργεί ένα υπαίθριο παζάρι από μικροπωλητές. Παράλληλα λειτουργούν ψησταριές και ο επισκέπτης μπορεί επίσης να γευθεί τον μοναδικό χαλβά Τύρναβου – τύπου Φαρσάλων.
Η αργία της Κυριακής είναι μια καλή ευκαιρία για έξοδο στην ανοιξιάτικη φύση, τιμώντας τον Άγιο Θωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger