Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανάγκη τις αγορές

Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

 
Η σύζυγος Παπαδημούλη για δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού!

Tα πλουσιόπαιδα-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανάγκη να βγουν στις αγορές και φυσικά ουδεμία διάθεση να αλλάξουν το άθλιο πελατειακό κράτος.
Και γιατί να το κάνουν άλλωστε αφού αυτό το άθλιο κράτος των κρατιστών και των κομματικών στρατών σε συνδυασμό με το εμπόριο της αριστερής ιδεολογίας τους έχει κάνει κάποιους από αυτούς ζάπλουτους. Έχει δίκιο ο Σταύρος Θεοδωράκης που αναρωτιέται ποια τέλος πάντων μεταρρύθμιση προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο άθλιο δημόσιο;
Προφανώς η αντίληψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο είναι αυτή που είδαμε στην ΕΡΤ. Εδώ όπου όλα τα άθλια κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ) βολεύουν τους δικούς τους κομματικοδίαιτους και κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους.
Είναι οι δημοσιογράφοι πρωτίστως αυτοί που αντιστέκονται για να μην αλλάξει το πελατειακό κράτος. Είναι εκείνοι που έσπευσαν να τρυπώσουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για να βολευτούν και με την νέα κατάσταση.
Μόνο που ήρθε Το Ποτάμι που όπως όλα δείχνουν τους χάλασε τα σχέδια. Κι όχι μόνο σ΄ αυτούς.
Όσο για την Κουμουνδούρου δεν έχει ανάγκη να βγει στις αγορές, είναι μια σούπερ ντούπερ αγορά από μόνη της.

Μέτοχος της Eldorado Gold, της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής είναι η γνωστή σε όλους Black Rock.
Μικρομέτοχοι της Black Rock, αφού έχουν αγοράσει μετοχές της, είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης και Ευκ. Τσακαλώτος. Δηλαδή δύο αριστεροί βουλευτές στηρίζουν έναν επενδυτικό κολοσσό που έχει επενδύσει και στα «αμαρτωλά» Μεταλλεία Χρυσού για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει πόλεμο.
Σκεφτείτε το απλά. Την ίδια ώρα που άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχουν σηκώσει μπαϊράκι επανάστασης προκειμένου να μη γίνει η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης «στηρίζουν» εμμέσως την εταιρεία που κάνει τις εξορύξεις.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, δήλωσε αποζημιώσεις συνταξιοδότησης (εφάπαξ) που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα στις καταθέσεις του περιλαμβάνονται δυο ύψους 350.000 και 650.000 ευρώ αντίστοιχα και για την προέλευση των χρημάτων σημειώνει ότι «αποζημίωση συνταξιοδότησης».
Για 4η φορά απτόητη η σύζυγος του Παπαδημούλη είναι υποψήφια για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού!

Το αρκούντως ειρωνικό κείμενο της Κατερίνας Φάκα στο Πρώτο Θέμα, ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή της>

Η σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει αναθέσει στον εαυτό της το δύσκολο εγχείρημα της εξισορρόπησης αντιφατικών προσδοκιών και εντυπώσεων διεκδικώντας τη δημαρχία στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Οι αντιφάσεις όμως δεν εξαντλούνται στις δημόσιες ιδιότητές της, αλλά και στη θεμελιώδη διάσταση ανάμεσα στην ατομική ιδιοκτησία και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος εν ονόματι του λαϊκού συμφέροντος και μιας, υπό την ευρεία έννοια, αριστερής ιδεολογίας.
Η κυρία Παπαδημούλη υπήρξε επί χρόνια όχι απλή εργαζόμενη αλλά και επιχειρηματίας στον κλάδο των δημοσίων σχέσεων, ενώ η τελευταία εκδοχή του «πόθεν έσχες» των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου έδειξε ότι η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, κατέχει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο συνολικής αξίας 1.329.600 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα -τοποθετημένα κυρίως σε αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Ινδίας- και τραπεζικές καταθέσεις. Ωστόσο, παρά τον θόρυβο που είχε ξεσηκωθεί πριν από μερικούς μήνες με τους λεγόμενους «μεγαλομετόχους του ΣΥΡΙΖΑ», ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Παπαδημούλης, για τη σύζυγό του τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα. Τα τελευταία 17 χρόνια ηγείται της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες, ενός σχηματισμού που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, είναι αριστερός μεν, υπερκομματικός δε. «Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν πολίτες που ανήκουν σε ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα, από τα τρία προάστια (Ν. Ψυχικό, Φιλοθέη, Ψυχικό), κάτι που αποτυπώνεται και στο ψηφοδέλτιό μας» δηλώνει η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη στο «ΘΕΜΑ».

Οσο για το κρίσιμο ερώτημα, για το αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να στηρίξει την παράταξή της, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι «οι Ενεργοί Πολίτες υποστηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως κομματική εξάρτηση από αυτόν. Προσωπικά είμαι απολύτως αντίθετη στην κομματικοποίηση». Βέβαια, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος στηρίζει, αλλά κυρίως ποιος ψηφίζει. Η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη ζητά τις ψήφους αφενός εκείνων των συμπολιτών της που παραδοσιακά κατοικούν στο «γκέτο των πλουσίων», όπως αποκαλούν ορισμένοι την περιοχή Φιλοθέης-Ψυχικού, αφετέρου, στο εκλογικό σώμα ανήκουν και οι δημότες του Νέου Ψυχικού, οι οποίοι δεν θεωρούνται εξ ορισμού κομμάτι της ελίτ.



Το αν η σύζυγος ενός «δεξιού χεριού» του Αλέξη Τσίπρα θα αναδειχθεί νικήτρια στις εκλογές της 18ης Μαΐου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την προσωπική της διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, από το έργο και τη συνέπεια που έχει να επιδείξει, στοιχεία που θεωρεί μεγάλα της πλεονεκτήματα. Στο τέλος του 2011 η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη, θέλοντας προπαντός να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της είχαν δείξει στις εκλογές οι συμπολίτες της, αναδεικνύοντάς την πρώτη σε ψήφους -και με μεγάλη διαφορά- δημοτική σύμβουλο, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη.
Η κυρία Σουμπασάκη αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της διαμαρτυρόμενη για «κραυγαλέα αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων» σχετικά με την καθαριότητα, το πράσινο και την επέκταση των αδειοδοτήσεων για νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού. Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώτος δήμαρχος του ενοποιημένου τριπλού δήμου δεν έδινε την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης, ενώ, κατά τη γνώμη της, «η στελέχωση των βασικών πόστων διοίκησης του δήμου γινόταν με κριτήρια κομματικά και παρεΐστικα, όχι αξιοκρατικά». Εμμέσως, όπως είναι αυτονόητο, οι αντιρρήσεις της αποτελούν αυτομάτως δεσμεύσεις για το πώς θα πορευτεί σε περίπτωση εκλογικής της νίκης. «Είμαστε αριστερή παράταξη και η μάχη είναι δύσκολη. Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό», δηλώνει η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη.


Σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της, ο στόχος των Ενεργών Πολιτών είναι ένας αξιοκρατικός δήμος που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, έστω και με τους λιγοστούς πόρους που προσφέρονται πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης. Κεντρικό πρόβλημα για την κυρία Σουμπασάκη θεωρείται η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η οποία βασίζεται σε εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες, πολύ πάνω από τις τιμές της αγοράς.

Ως υποψήφια δήμαρχος θέτει σε προτεραιότητα ένα γενικότερο οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου καθώς και τη βελτίωση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών. «Θα δώσουμε μάχη και ελπίζουμε να πάμε καλά. Αν και η περιοχή δεν έχει παράδοση στην Αριστερά, εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο. Θα επιδιώξουμε να ευθυγραμμιστούν οι αντικειμενικές αξίες με αυτές της αγοράς. Γι’ αυτή την πολύχρονη αδικία και φορολογική αφαίμαξη, εκτός από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχει μεγάλη ευθύνη και η απερχόμενη διοίκηση που τη διευκόλυνε. Θα διεκδικήσουμε επίσης την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, που κακώς καταργήθηκαν, για να ενισχυθούν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, η προστασία των παιδιών, αλλά και ο δημόσιος χώρος και τα δημοτικά έσοδα. Στόχος μας είναι ακόμη η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου και ενίσχυση του υποτυπώδους Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Συνεργασία με τους ιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς και τις επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής».


Η επιχειρηματολογία της κυρίας Νάντιας Παπαδημούλη-Σουμπασάκη καταρχάς ξενίζει, καθώς θα ταίριαζε περισσότερο σε δήμο μιας υποβαθμισμένης περιοχής, π.χ του Κερατσινίου και όχι στην αριστοκρατική Φιλοθέη ή το Ψυχικό. Ωστόσο, η κυρία Σουμπασάκη διεκδικεί το δικαίωμα να γνωρίζει πολύ καλά τι λέει, επικαλούμενη την πολυετή πείρα της. Η ανάμιξή της με τα κοινά σε επίπεδο δήμου υπερβαίνει τις τρεις δεκαετίες, καθώς εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 1982. Είναι, δε, υποψήφια δήμαρχος για τέταρτη φορά στη σταδιοδρομία της.

Η κυρία Παπαδημούλη προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο. Από το 1976 δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, ενώ το 1992 ίδρυσε τη δική της εταιρεία οργάνωσης και προβολής συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων, την οποία και διηύθυνε επί περίπου μία δεκαετία. Από το 2003 εντάχθηκε ως διοικητικό στέλεχος στον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας.

Με τον σύζυγό της, τον κ. Παπαδημούλη, η κυρία Σουμπασάκη έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Φαίδωνα, πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, και τη Νεφέλη, η οποία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, συνεχίζει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Beaux Arts του Παρισιού.

«Φυσικά, σε ανθρώπινο επίπεδο, έχω πάντα τη στήριξη του Δημήτρη», λέει η κυρία Σουμπασάκη, διευκρινίζοντας ότι «όσον αφορά όμως στην ενασχόληση με τα κοινά, επειδή εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος σε ηλικία 25 ετών, έχω τη δική μου ξεχωριστή προσωπικότητα και διαδρομή». Ο διαχωρισμός των ρόλων τους, ως δύο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στα κοινά, αλλά και ως συζύγων, γονέων κ.λπ. είναι απολύτως απαραιτήτως προκειμένου οι «πολιτικές κόντρες» να μην επηρεάζουν την προσωπική τους σχέση.

Ως υποψήφια δήμαρχος η κυρία Παπαδημούλη ανήκει στα πολιτικά πρόσωπα που «έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» στον επαγγελματικό τους βίο και δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι ενδεχόμενη «μετακόμισή» της από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στα έδρανα της Βουλής. Συμπαθεί και αποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά πως επιθυμεί να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην πόλη όπου μεγάλωσε και ζει. Οπως λέει η ίδια, «ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger