Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Μάχες 30 χλμ. Ν.Α. του Σλαβιάνσκ – Επίθεση των δυνάμεων του Κιέβου σε σημείο ελέγχου των ρωσοφώνων

Πριν από λίγο "άγνωστα", όπως αναφέρεται ελικόπτερα, τα οποία ανήκουν προφανώς στις δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν αεραποβατική επιχείρηση με ειδικές δυνάμεις σε σημείο ελέγχου ρωσόφωνων δυνάμεων αυτοάμυνας στην πόλη του Soledar η οποία βρίσκεται 30 χλμ. νοτιοανατολικά από το Slavyansk. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των ανδρών που βρίσκονταν στο σημείο ελέγχου και επακολούθησε μάχη χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Άλλες δυνάμεις του Κιέβου, οπλισμένες με αμερικανικά επιθετικά τυφέκια Μ-16 (προφανώς της Blackwater) προετοιμάζονται αυτή την ώρα να επιτεθούν σε άλλο σημείο ελέγχου κοντά στο πρώτο το οποίο υπερασπίζονται 50 άτομα η πλειοψηφία όμως των οποίων είναι άοπλοι.
Όπως αναφέρει το ρωσικό RT οι δυνάμεις αυτοάμυνας στο Slavyansk δεν μπορούν να μεταφέρουν ενισχύσεις στην περιοχή καθώς υπερασπίζονται την πόλη.
Δυνάμεις των ρωσοφώνων έχουν μπλοκάρει τις εισόδους αποθηκών οπλισμού στο Slavyansk προκειμένου να εμποδίσουν τις δυνάμεις του Κιέβου να πραγματοποιήσουν επίθεση για να κατασχέσουν τον οπλισμό.
Η πηγή προσθεσε πως οι αποθήκες αυτές είναι από σοβιετικής εποχής και έχουν μέσα πεπαλαιωμένο οπλισμό όπως όπλα Mauser, Colts, πολυβόλα Degtyarev  και υποπολυβόλα PCA αλλά σε μεγάλους αριθμούς όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διεξάγεται και εκεί μάχη.  
"Eνοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στις αποθήκες. Τους απωθούμε. Διεξάγεται μάχη" ανέφερε στο Interfax μέλος του αρχηγείου των δυνάμεων αυτοάμυνας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το Κίεβο έχει συγκεντρώσει 15.000 άνδρες κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και φέρεται αποφασισμένο να πραγματοποιήσει επίθεση για την κατάληψη του Slavyansk κάτι που μοιραία θα προκαλέσει τη ρωσική αντίδραση. Και από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger