Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Βόρεια Κορέα: H Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δυο πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος των πυραύλων που εκτόξευσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα είχε προχωρήσει στην εκτόξευση άλλων τεσσάρων πυραύλων μικρού βεληνεκούς επίσης στην περιοχή της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ όπως μετέδωσε το KCNA επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε τη Δευτέρα να απελάσει έναν Αυστραλό πολίτη ο οποίος συνελήφθη στο βορειοκορεατικό έδαφος τον περασμένο μήνα.

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο 75χρονος Τζον Σορτ ένας χριστιανός ιεραπόστολος, που εισήλθε στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση του δικαίου θα απελαθεί καθώς ζήτησε συγγνώμη από το καθεστώς, το οποίο στο σκεπτικό της απόφασης για την απέλαση έλαβε υπόψη του και την προχωρημένη ηλικία του.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger