Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αντί να απολογηθεί θα κάνει και μήνυση… Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τ. Μπασδάνης

ΤΕΛΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ
Αντί να δώσει εξηγήσεις, αν όχι να απολογηθεί, στις χιλιάδες μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο πρόεδρός του κ. Τ. Μπασδάνης για τις αποφάσεις που λαμβάνονται μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ, με βάση την κρίση του και της Διοικητικής Επιτροπής, θέλησε σήμερα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” της TRT να δυσφημίσει την προσπάθεια του «Ομίλου Καρεκλίδη».
Τι έκαναν η εφημερίδα “Μαγνησία”, το «Ράδιο Ένα 102,5» και το magnesianews.gr; Ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν διημερίδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της Μαγνησίας με τη συμμετοχή 80 και πλέον ομιλητών που τοποθετήθηκαν στις 8 θεματικές ενότητες και η οποία έλαβε τις καλύτερες κριτικές. Ήταν η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία, αντίστοιχη της οποίας ουδέποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης και άλλος φορέας της περιοχής ανέλαβε να πραγματοποιήσει.

Η διημερίδα έφερε σε επαφή για δύο ημέρες πανεπιστημιακούς, φορείς της περιοχής, ανθρώπους της αγοράς στο Βόλο, στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν για τη Μαγνησία. Αντί το Επιμελητήριο Μαγνησίας που είναι φορέας ανάπτυξης της περιοχής να αναλάβει την πρωτοβουλία και αντί να συνδράμει στην προσπάθειά μας δεν θέλησε, καθότι το φτωχό ταμείο του δεν μπόρεσε να συνδράμει στην προσπάθειά μας αλλά ούτε και κανένας άλλος φορέας της περιοχής. Από κανέναν δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ.
Ο «Όμιλος Καρεκλίδη» δεν πτοήθηκε από την άρνηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ούτε των άλλων φορέων, αλλά απευθύνθηκε στον ιδιωτικό τομέα και έτσι η διημερίδα όχι μόνον έγινε πραγματικότητα, αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, που τους θύμισε αντίστοιχα συνέδρια του εξωτερικού.
Στη διημερίδα “Μαγνησία 2014 – Έτος Επανεκκίνησης” παρότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν συνέδραμε, ο πρόεδρός του μίλησε, καθώς και άλλα μέλη του Επιμελητηρίου. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι ο κ. Μπασδάνης νόμισε ότι όσα είπε, θα μείωναν την αξιοπιστία των δικών μας ερωτημάτων τα οποία επιβεβαιώνονται από τις αποφάσεις που είναι αναρτημένες στη “Διαύγεια”.
Στο “εδώλιο” των μελών του Επιμελητηρίου είναι ο ίδιος τώρα και επειδή ο συνάδελφος δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος δεν με άφησε να μπω στην ουσία της υπόθεσης, ερωτώ τον κ.Μπασδάνη. Είναι ψέματα τα όσα αναρτήσαμε στο magnesianews.gr και όσα γράψαμε στη “Μαγνησία”; Τι απ’ όλα αυτά διαψεύδει; Δεν πρέπει ο πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Ε. να εξηγήσουν στα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας γιατί πρέπει να κάνουν ομαδικό ταξιδάκι στο Ηράκλειο Κρήτης; Δεν πρέπει ο πρόεδρος να απαντήσει πως γίνεται το κυρίαρχο όργανο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να λαμβάνει αποφάσεις για την κάλυψη εξόδων συνεδρίων και συνελεύσεων σε Σκιάθο και Βόλο, χωρίς να υπάρχει προϋπολογισμός; Ποιος άραγε εξ αυτών που συναποφάσισαν, θα αποφάσιζε στην επιχείρησή του να προχωρήσει σε μία ενέργεια χωρίς να έχει κάνει τον προϋπολογισμό για να δει αν μπορεί να ανταπεξέλθει της υποχρέωσης στην οποία συναινεί και αποφασίζει;
Με απόφασή της η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εγκρίνει όλα τα έξοδα που θα προκύψουν από την διοργάνωση και φιλοξενία ατόμων που θα συμμετάσχουν και των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη Γ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Απριλίου στη Σκιάθο. Πόσοι θα συμμετάσχουν, πόσες ημέρες θα διανυκτερεύσουν στη Σκιάθο, τι θα φάνε, ποιος θα πληρώσει για τις μετακινήσεις τους. Πόσα χρήματα θα ξοδευτούν; Είναι άραγε υπεύθυνη η απόφαση να πληρωθούν όσα τιμολόγια και αποδείξεις συγκεντρωθούν στο τέλος από το Επιμελητήριο Μαγνησίας; Τα ίδια ισχύουν και για την απόφασή τους, χωρίς πάλι προϋπολογισμό και εγκριθέν ποσόν για την “καλύτερη διοργάνωση της 15ης Πανελλήνιας Επιμελητηριακής Διάσκεψης Μεταφορών που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Ιουνίου στο Βόλο. Πόσα θα πληρώσουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας;
Τουλάχιστον το “Αντάμωμα των Βλάχων” στο Βόλο τα μέλη του Επιμελητηρίου θα το πληρώσουν 3.900 ευρώ και το πρωτάθλημα καράτε 1.000 ευρώ. Δεν ξέρουμε και ασφαλώς πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη του επιμελητηρίου για τις ενισχύσεις διαφόρων επαγγελματικών συλλόγων και αν υπάρχει διαφάνεια στις εγκρίσεις ποσών που δίδονται ως οικονομικές ενισχύσεις. Αν πάντως ενδιαφέρονται τα χιλιάδες μέλη του Επιμελητηρίου που…προωθούνται τα χρήματά τους, ας ρίξουν μια ματιά στις σχετικές αναρτήσεις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη “Διαύγεια” για να ενημερωθούν για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Ας καταγράψω μία.
Στις 11-6-2013 συμπολίτης επιχειρηματίας πληρώθηκε 1.107 ευρώ για να ψεκάσει με εντομοκτόνο την έκθεση που διοργάνωσε ιδιώτης και όχι το Επιμελητήριο Μαγνησίας (Επιχειρηματικό Πανόραμα 2013), εργασία βεβαίως που ανατέθηκε απευθείας στον επιχειρηματία. Άντε στην… υγειά μας.
Γ. Καρεκλίδης
συμπληρώνουμε ότι και εμείς  από τα νησιά τους πληρώνουμε ,ε όχι λοιπόν να μας κανει  και εμάς μήνυση το επιμελητήριο έχουμε πολλά να πούμε  ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger