Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Διάσημα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία… τα νησιά των Βορείων Σποράδων

Διάσημα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία…Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται για μια ακόμη φορά τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία φιγουράρουν σε υψηλή θέση, σε όλα τα μεγάλα τουριστικά sites του εξωτερικού, ενώ όπως όλα δείχνουν, η φήμη τους έχει φτάσει ακόμη και μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία. Οι Βρετανοί, οι Σκανδιναβοί και γενικότερα οι Ευρωπαίοι, αποτελούν, παραδοσιακά, τον βασικό κορμό των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού, ενώ τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ενόψει του καλοκαιριού.
            Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, το γεγονός, ότι οι φυσικές καλλονές των νησιών έχουν ταξιδέψει διαδικτυακά ως την άκρη της γης, έως τη μακρινή Νέα Ζηλανδία, όπου αναδεικνύονται παράλληλα οι εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρονται για τους φίλους των εναλλακτικών προτάσεων, όπως το περπάτημα, οι ποδηλατικές διαδρομές και γενικότερα η επαφή με τη φύση, πέρα από το κλασσικό δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα».

            Οι αναφορές για τη Σκιάθο συνοδεύονται από πολύχρωμες εικόνες, οι οποίες σκιαγραφούν «έναν ιδανικό τόπο διακοπών, που λούζεται από το ευεργετικό φως του ήλιου, έχει πλούσια ιστορία και προσφέρει όλες τις ανέσεις, προκειμένου να απολαύσει ο επισκέπτης τις διακοπές του». Ο χαρακτηρισμός «συναρπαστικό νησί, το οποίο διαθέτει ευχάριστη ατμόσφαιρα που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά» αποτυπώνει τις πολύ θετικές εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει οι συντάκτες του κειμένου, αλλά και τη γενικότερη αντίληψη για το νησί του Παπαδιαμάντη. Παράλληλα γίνεται αναφορά στην ακτογραμμή του νησιού, η οποία καλύπτει έκταση 45 χιλιομέτρων, τις εκπληκτικές ακτές και την πληθώρα των προτάσεων αναψυχής, που καλύπτουν όλα τα γούστα.
            Ανάλογες είναι οι αναφορές για τη γειτονική Σκόπελο, η οποία «προσφέρεται για ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «το καταπράσινο νησί προσφέρει ένα καταπληκτικό τοπίο, που γοητεύει τους εραστές της φύσης. Τα πολυάριθμα πεύκα, τα ατέλειωτα ελαιόδεντρα και τα μικρά παραδοσιακά χωριά, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε». Τα ξένα δημοσιεύματα προτρέπουν τους φίλους των διακοπών στην Ελλάδα και κυρίως των Βορείων Σποράδων, να γνωρίσουν από κοντά «τον Πάνορμο, τον Αγιο Ιωάννη, το Στάφυλο, τα Σεντούκια και τις υπόλοιπες ακτές του νησιού» και να περιηγηθούν στη χώρα της Σκοπέλου που αποτελεί «πολύ καλή λύση για τους επισκέπτες, με το λιμάνι και τα γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια». Παράλληλα γίνεται αναφορά στη Γλώσσα «έναν εναλλακτικό τόπο διακοπών, που σε γυρίζει πίσω στο χρόνο, καθώς δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο και ίσως δει κανείς ντόπιους πάνω σε γαϊδουράκια».
            Οι διακοπές στην Αλόννησο είναι συνώνυμες «με ένα πολύ όμορφο και ήσυχο νησί, που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, χωρίς να ακολουθεί την πεπατημένη στον τουρισμό» σύμφωνα με τα ξένα sites. Η αναφορά στο συγκεκριμένο νησί των Βορείων Σποράδων συνοδεύεται από την επισήμανση ότι «προσφέρεται για χαλαρές διακοπές στο φυσικό περιβάλλον, με υπέροχη θέα, όμορφες παραλίες για κολύμπι, από τη Μηλιά μέχρι τον Αγιο Δημήτριο, αλλά και πολλές διαδρομές για περπάτημα». Το ηλιόλουστο κλίμα της Αλοννήσου καθιστά το νησί ελκυστικό τόπο διακοπών από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο ενώ η ύπαρξη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου «αποτελεί εγγύηση για καθαρές παραλίες και κρυστάλλινα νερά». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «οι διακοπές στην Αλόννησο ταιριάζουν σε οικογένειες και ζευγάρια που αναζητούν το ζεστό ήλιο, ήσυχες ακτές, πολλές δραστηριότητες και παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως το Πατητήρι».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger