Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 26 Μαρτίου του 1991 ο ΠΑΟΚ κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο μπάσκετ νικώντας τη Σαραγόσα με 76-72.

2008-Ο 33χρονος Ντέιβιντ Μπέκαμ, που αγωνίζεται στην Los Angeles Galaxy, συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας στον αγώνα εναντίον της Γαλλίας στο Stade de France. Πρόκειται για τον πέμπτο Άγγλο που επιτυγχάνει το κατόρθωμα αυτό μετά τον Μπίλι Ράιτ της Γουλβερχάμπτεν, τον Μπόμπι Τσάρλτον, τον Μπόμπι Μουρ και τον Πήτερ Σίλτον.
2006-Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ηττάται με 3-1 από την Σίσλεϊ Τρεβίζο στον τελικό του Final Four του Indesit European Champions League στη Ρώμη. Στον ρώσικο μικρό τελικό, η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ κερδίζει την Δυναμό Μόσχας με 3-1.
2000-Κατεδαφίζεται το Στάδιο Kingdome του Σηάτλ με σκοπό την δημιουργία ενός καινούργιου και πιο ακριβού σταδίου.
2000-Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών από καρκίνο ο θρύλος του χόκεϊ Maurice “The Rocket” Richard. Ήταν ο πρώτος παίκτης που σκόραρε 50 γκολ σε μια σεζόν και ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερς του NHL.
1999-Ο παράλυτος από τη μέση και κάτω O.J. Waddell τερματίζει δεύτερος, ιππεύοντας την “Hutt Girl” στην κούρσα των 25.000 δολαρίων στο Los Alamitos Race Course.
1992-Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Mike Tyson κρίνεται ένοχος για τον βιασμό της ''Miss Black America'' Desire Washington στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ και καταδικάζεται σε 6 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 30.000 δολαρίων.
1989-Στον αγώνα ΠΑΟ - Απόλλων Θεσσαλονίκης (3-0) στη Λεωφόρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά το μέτρο της τιμωρίας διεξαγωγής αγώνα σε άδειες εξέδρες.
1975-Ο Γιώργος Δεληκάρης και ο Μίλτον Βιέρα του Ολυμπιακού αγωνίζονται με την Μικτή Κόσμου κάτω από τις οδηγίες του Ρίνους Μίχελς στις Βρυξέλλες εναντίον της Άντερλεχτ που θα αναδειχθεί νικήτρια με 8-3. Ο αγώνας γίνεται προς τιμήν του βέλγου Πολ Βαν Χιμστ και με την Μικτή αγωνίζονται και οι Πελέ, Κρόιφ, Ζαϊρζίνιο και άλλοι.
1959-Ο Mushtaq Mohammed σε ηλικία 15 ετών και 124 ημερών κάνει το ντεμπούτο του με το Πακιστάν εναντίον των Δυτικών Ινδιών στο Lahore και γίνεται ο νεότερος παίκτης του τεστ κρίκετ.
1940-Σύμφωνα με το ληξιαρχείο, πεθαίνει πάμπτωχος στην Αθήνα ο Σπύρος Λούης σε ηλικία 67 ετών, όμως πολλές μαρτυρίες λένε ότι έχει πεθάνει την προηγούμενη, ανήμερα της επετείου του 1821. Η Ελλάδα τον έχει θυμηθεί μια μόνο φορά, τέσσερα χρόνια πριν, όταν σε ηλικία 63 ετών καλείται από τον Hitler να είναι σημαιοφόρος της αποστολής κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου.
ΠΗΓΗ: galanissportsdata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger