Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

φωτογραφία από τη συνάντηση στο Νοσοκομείο

    Ο υποψήφιος δήμαρχος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" συνοδευόμενος από στελέχη της, συναντήθηκε χθες με τον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Κώστα Καραμπάτσα και τον υποδιοικητή κ. Χαράλαμπο Μπαλή. Ο  κ. Καραμπάτσας δήλωσε ότι έχουν ξεπεραστεί τα αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος στη λειτουργία του Νοσοκομείου (ελλείψεις σε εξοπλισμό, λειτουργία Κλινικών, ελλείψεις νοσοκομειακού - υγειονομικού υλικού, καταβολή δεδουλευμένων, αδικαιολόγητη οικονομική χρηματική εισφορά των ασθενών στη μονάδα των Επειγόντων κλπ), και σ' αυτό συνέβαλε η συνεργασία μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών και του προσωπικού με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Σημαντικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας. Συζητήθηκε επίσης το σοβαρό θέμα της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ με ευθύνη της συγκυβέρνησης και οι τυχόν προοπτικές απορρόφησης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Νοσοκομείο του Βόλου.
       Από πλευράς του ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Διοίκησης για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και της λειτουργίας του Νοσοκομείου δεν αρκούν, αν δεν αλλάξει η Κεντρική πολιτική στον χώρο της Υγείας. Διότι, όπως επισήμανε, οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στοχεύουν στην αποδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας και οι ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις εφαρμογής αυτών των πολιτικών σε βάρος των πολιτών κάθε ηλικίας γίνεται καθημερινά περισσότερο έντονη.  Η υποστελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί μείζον πρόβλημα και δεν αποτελεί λύση η πρόσληψη επικουρικών γιατρών, με ετήσια σύμβαση. Θα πρέπει  η Διοίκηση του Νοσοκομείου, να πιέσει με κάθε τρόπο το Υπουργείο Υγείας, να προσλάβει γιατρούς που έχουν ήδη κριθεί - δοθέντος ότι έτσι έχει ήδη εξαγγελθεί. Η παράταξη "Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης" στηρίζει τον αγώνα των γιατρών και όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση της Υγείας και στα σωρευμένα προβλήματά της που εκπορεύονται από τις συγκεκριμένες επιλογές της Τρόϊκας και της Συγκυβέρνησης που τις υλοποιεί.
Νέα Συνάντηση της παράταξης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και το Προσωπικό του θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger