Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σποράδες Απόβαση... ζάμπλουτων στη Σκόπελο


Διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος των εν δυνάμει ξένων επισκεπτών της Σκοπέλου, η φήμη της οποίας έχει φτάσει ως το μακρινό Κουβέιτ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ομάδα εύπορων επιχειρηματιών και επαγγελματιών οι οποίοι ζουν στο Κουβέιτ, θα επισκεφτούν τη Σκόπελο στη διάρκεια του καλοκαιριού, αμέσως μετά την λήξη του ραμαζανιού.
Το νησί των Βορείων Σποράδων θα «φιλοξενήσει» τη συνάντηση παλιών συμμαθητών από το Κουβέιτ, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε έναν διαφορετικό προορισμό, Ελληνικό κατά βάση. Φέτος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο, η οποία θεωρείται «Μάμα μία» προορισμός διεθνώς, λόγω της ευρύτατης απήχησης της ομώνυμης ταινίας.
Εκπρόσωπος της πολυμελούς ομάδας βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τουριστικό πράκτορα του νησιού, προκειμένου να εξασφαλιστούν ανάλογων προδιαγραφών καταλύματα κατά την δεκαήμερη παραμονή τους. Οι παλιοί συμμαθητές από το Κουβέιτ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες του νησιού, δεδομένου ότι προέρχονται από διάφορες χώρες αφενός και αφετέρου συγκαταλέγονται στους επισκέπτες που διαθέτουν υψηλά βαλάντια.
Είναι η πρώτη φορά που θα καταφθάσει τόσο μεγάλη ομάδα εύπορων αλλοδαπών επισκεπτών στο νησί, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό, αναμφίβολα θα προκύψουν πολλά οφέλη.

Στο μεταξύ, έντονο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από αλλοδαπούς οι οποίοι επιθυμούν να τελέσουν τους γάμους τους στο νησί, συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου. Στο πλαίσιο αυτό, ζευγάρι Ελληνοκαναδών θα τελέσουν τους γάμους τους στο ίδιο νησί, εντός του Ιουνίου, παρουσία εικοσιπέντε περίπου συγγενών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από το μακρινό Καναδά και θα παραμείνουν στο νησί δύο εβδομάδες. Το ζευγάρι θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη Σκόπελο, την οποία γνώρισε διαδικτυακά και εντυπωσιάστηκε από τις εικόνες που αντίκρισε σε πρώτη φάση.
Η γαμήλια τελετή πραγματοποιείται είτε στον Δήμο, είτε στον Αγνώντα, στον Αη Γιάννη στο Καστρί, αλλά και σε άλλα ειδυλλιακά σημεία της Σκοπέλου και συνοδεύεται κατά κανόνα από το πατροπαράδοτο γλέντι, με την συμμετοχή των συγγενών των νεόνυμφων, κατά τα πρότυπα της ταινίας. Ο απόηχος της ταινίας «Μάμα μία» έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας αφενός στην ευρύτερη προβολή της Σκοπέλου και αφετέρου στην περαιτέρω ενίσχυση του νησιού από οικονομικής άποψης.
Πολυάριθμοι γάμοι έχουν πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο μετά την προβολή της ταινίας «Μάμα μια» στο εξωτερικό, με την Αγγλία να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες κρατήσεις ενόψει της νέας σεζόν, ενώ στο μεταξύ, αναμένονται στις αρχές Ιουνίου οι πρώτοι γάμοι του φετινού καλοκαιριού από Αγγλία.
Επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα τουρισμού, αναφέρουν ότι ζευγάρια από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας και του μακρινού Περού, έχουν επιλέξει τη Σκόπελο ως γαμήλιο προορισμό, γεγονός το οποίο θεωρείται πολύ θετικό για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη στο σύνολό της. Σε γενικές γραμμές, πάντως, υπάρχει σχετική αισιοδοξία για την εξέλιξη της φετινής σεζόν, με δεδομένες τις προκρατήσεις, που δείχνουν μια σταθερή δυναμική, παρά την οικονομική κρίση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger