Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος νομιμοποιεί μια κυβέρνηση με ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα

"Η νέα κυβέρνηση του Κιέβου κατήργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ελλήνων

Σφοδρή κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει με  ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του με τις οποίες συντάσσεται με τη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, παρόλο που είχε ως στόχο να "καθησυχάσει" τους έλληνες της Διασποράς, δεν έκανε καμιά αναφορά στην λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία, όπως αναφέρει, συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ελλήνων.
"Η νομιμοποίηση μιας τέτοιας κυβέρνησης από την ελληνική πλευρά ενέχει ανυπολόγιστους κινδύνους για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα" δηλώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.
Όσον αφορά στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ και των Βρυξελλών με τη Ρωσία, ο ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτηρίζει ως άκρως επικίνδυνη καθώς φέρνει την Ευρώπη ένα βήμα πριν από έναν κλιμακούμενο νέο ψυχρό πόλεμο,  με ανυπολόγιστους κινδύνους για την ειρήνη.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην ανάγκη να μην γίνει ουραγός η ελληνική κυβέρνηση σε επικίνδυνους σχεδιασμούς" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger